Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze přesadit kytky na podzim?

Od: catprochy* odpovědí: 4 změna:

Ještě mám jednu otázku..Mohla bych přesazovat kytky i na podzim?Všude jsem se totiž dočetla,že je to idealní hlavně na jaře,ale o podzimu nikde nepsali.Jednalo by se o fíkus a kaktusy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

4x

Určitě to nevadí, já přesazuji kytky podle toho jak to potřebují a ne jestli je jaro,léto ,podzim,zima.Na jaře je doporučováno kvůli tomu , že květiny mají zvýšený růst, ale pokojovky to v bytech mají s teplotami a s celým prostředím jinak takže se řiďte srdcem a pokud vidíte , že to potřebují tak je přesaďte akorát nedoporučuji květiny kvetoucí nebo před květem což u fíkusu nehrozí a kaktusy taky neva, ale ty po přesazení poprvé zalejte až za týden a jen trošičku, než se ujmou , aby jim nezašly kořeny.

jabraka*
hodnocení

0x

Přesazovat kytky na podzim se příliš nedoporučuje.Většina má v zimě období klidu a přesazení do čerstvé zeminy je probudí k vegetaci.A to je při zimním nedostatku světla a přebytku tepla špatné.Proto je lépe počkat do jara.Ta kytka to do jara vydrží.

JABRAKA

souhlasím, ale většina pokojových kytek tento režim nemá... teď mě napadají jen cistrusy a kaktusy, které to snad přímo vyžadují (zimní"spánek") :)

adil*
hodnocení

0x

Souhlasím s pájou,taky to tak praktikuju a nemám s tím problémy.Na jaře nemám čas na pokojovky,pracuju na zahradě a času je málo,takže přesazuji,kdy mám čas,nejvíc v zimě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]