Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké rostliny do stínu nebo polostínu?

Od: janek98 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by jste někdo nevěděl jaké popínavé rostliny i kvetoucí nebo keře a ostatní bych mohl dát do stínu u pergoly.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obrovský výběr květin. Takto se dají najít i keře.

Bohyšek-host je mnoho druhů a barev. Jsou nenáročné na údržbu.

liska5
hodnocení

0x

Ve stínu či polostínu mám ráda čechravy /astilbe/, z keřů rododendron.

doplněno 10.03.20 10:15:

To musíte podle toho, jak to tam vypadá, jakou máte půdu, kolik v ní vláhy, jestli kolem zástavba a něco odclonit. Prostě takový komplexní pohled. Pak jít do okrasného zahradnictví a vybírat a sestavovat, aby k sobě ty rostliny a keře sedly. nechat si poradit, jakou péči keče vyžadují a třeba jaké výšky dosáhnou. To proto, že se dozadu dávají nejvyšší, a ve předu ty nízké..

doplněno 10.03.20 10:16:

To musíte podle toho, jak to tam vypadá, jakou máte půdu, kolik v ní vláhy, jestli kolem zástavba a něco odclonit. Prostě takový komplexní pohled. Pak jít do okrasného zahradnictví a vybírat a sestavovat, aby k sobě ty rostliny a keře sedly. nechat si poradit, jakou péči keře vyžadují i jaké výšky dosáhnou. To proto, že se dozadu dávají nejvyšší, a ve předu ty nízké..

liska5

A jéje, kopie. Sorry.

hodnocení

0x
Stín milují břečťany i plazivé brsleny. Dost zastínění mi snesla i hortenzie pnoucí. Ale každá z rostlin se umí chytat jen některých povrchů.
zahrada-zizka.cz/... mám ve stínu i tenhle keř, není to ideální, ale docela stín toleruje. Keř stephanandra tanakae i stephanandra crispa nebo mohutnější druh skalníku mám ve stínu také. I okrasné ostružiníky snesly stín - rubus odoratus, existuje i plazivý ostružiník. Okrasná tráva luzula s širokými listy vydržela stín. Nejčastěji tam ale sázím jen brslen plazivý, hostu, nejvíce se mi líbí asi hosta Liberty, nebo i King size mám zatím malinkou, dorůstá 120 cm. Nádherná fota jsou na Eurohosta.sk
Stin milují kapradiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]