Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Treláž (výplň) do pergoly

Od: janb odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak bych měl vyrobit treláž (výplň, mříž) viz obr. do pergoly? Chtěl bych si to udělat sám jen bych si nechal nařezat u truhláře ty laťky.
Treláž (výplň) do pergoly
Treláž (výplň) do pergoly #2
Treláž (výplň) do pergoly #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

4x
Buď sám nařezat latě a vytvořit vzor, nebo koupit. Popřípadě mají takové panely již jako polotovar. Ale jde to zvládnout... Takto já...
Treláž (výplň) do pergoly #4
janb
hodnocení

Jaké jsou rozměry latěk? 10x30mm?
fugass*
12x35mm - tak jak cirkulárka dovolila a mé prsty si troufly. Ale toto lze libovolně podle vkusu každého soudruha.
No, nebylo by od věci po nařezání laťky prohnat bruskou. Přeci jen, dívat se několik let na jen nařezaný laťky...nic moc.
fugass*
Ano, ohoblovat nebo obrousit. Pak třeba xyladedecor oversol. Hustá barva na venek. 2x natřít a pak 1x po roce a je na pár let klid.

Nehoblovat. Brousit.

fugass*
Ruční el.hoblík to veme do hladka...a mnohem rychleji. Nesmí mít ale dřevo které se bude třepit, štípat...

Možná mám trochu profesionální deformaci.

Ale hromadu těchto lišt budu mít podstatně dříve obroušenou, nežli ohoblovanou. Navíc bruska nevytrhá tak, jako hoblovačka.

fugass*
Možná. Když jsem je řezal a pak 1x projel hoblíkem, byly hladké. Je to spíš o materiálu... Obrousit ze 4 stran by trvalo si myslím déle než 1x každou stranu jen projet.

hodnocení

2x

A co chcete vlastně vědět? Všechno máte na těch fotkách. Lépe Vám to slovy nikdo nevysvětlí. Pokud jste zručný, tak to zvládnete podle toho "mustru".

hodnocení

1x

Ano, nafotkách je vše potřebné vidět, pokud vám to nestačí, tak nejste schopen toto vyrobit a zadejte to někomu, kdo to zvládne. Fotky jsou dost výmluvné, neí to žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]