Před domem máme vzrostly šípkový keř. Kdysi to byla okrasná růže. Dá se tento keř nějak zušlechtit,nebo je lepší ho odstranit ( což bude vzhledem k tomu,že se pořád rozrůstá asi těžké) Má tak tlusté ostnaté šlahouny,že nejdou stříhat a nemůžu se díky tomu dostat k jiným květinám. Dekuji
Dala by se naočkovat nebo naroubovat.V případě zkrácení zkuste pilčičku ( na železo) co má jemné zoubky.Jestli je vám spíš na obtíž ,tak ho odstraňte dokud to jde.
Já jsem několik růží už letos pomocí krumpáče vykopala. Šípková růže má nevýhodu v tom, že roste rychle a je velká. Hodně let jsme ji pořád dokola stříhali a je to pořád dokola, ještě hlídat šípky, objevovaly se tam semenáčky. Dokonce obrůstala i z vodorovných kořenů, byl tam růžový prales. Jestli budou vyrůstat další růže z kořenů, co jsem přehlédla, zjistím později. Jed ji nikdy nezahubil úplně a vždy se brzy zase uzdravila. Už se mi s těmi růžemi nechtělo pořád bojovat. Budou tam jiné. Na Pinterestu na netu je video, jak množit růže zapíchnutím větvičky růže do bramboru a zasazením do země, tak uvidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.