Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracena hnědnou listy

Od: pkrovel odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím o radu, co dělat s rostlinou. Foto přikládám. Vlhkost v domě cca 50%,teplota cca 25 stupňů, zálivka ob den, každý den rozprašovačem roseni listů. Rostlina koupená asi měsíc zpátky. Umístěna, řekl bych polostín. Děkuji za odpověďi
Dracena hnědnou listy
Dracena hnědnou listy #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pestitel*
hodnocení

2x

Dle mě je přelitá. Proč rosíte? Zalejte jednou týdně do misky

liska5

Souhlasím, přelitá.

pkrovel
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Rosím, protože jsem se dočetl, že má rostlina ráda vlhčí vzduch, že se mají rosit listy. Ok, budu zalívat jednou týdně. Myslíte, že se vzpamatuje? Děkuji
liska5

Rosím občas, ale zalévám málo.

hodnocení

0x

Dracenu zalévám do misky, když je substrát zcela vyschlý. Někdy je to až za dva týdny, když na ni zapomenu, třeba celý list uschne a odpadne, po zalití je zase spokojena. Nerosím. Hlavně nesmí stát ve vodě.

lelek
hodnocení

0x

Drecaenu zalévám, až když úplně vyschne substát, někdy po týdnu, někdy to trvá ještě déle. Podle mě se ještě vzpamatuje, jsou to jen špičky listů :) jen to chce přestat přelévat

petr2000*
hodnocení

0x

Máte ji na 100% přelitou. Rosit nemusíte. Zálivka ob den je moc, já zalévám tak 1x za tyden az 10 dní, v léte občas přihnojím. Zkontrolujte kořeny, jestli jsou v pořádku a jestli ne, tak Bych seřiznul vršky a dal zakořenit do sklenice s vodou. Petr

pkrovel
hodnocení

Dobrý den, jak to myslíte, seříznout vršky a dát zakořenit?
Děkuji
petr2000*

Dobry den, jsou kořeny v pořádku? Já zalévám až substrát zcela vyschne, proste šáhnu prstem do hlíny a ucítím, že Bych mel zase zalít. Vetšinou je to tak za 7-8 dní, nekdy až pozdeji. Jak jsem psal, rosit nemusíte, stačí tak jednou za 2 mesice osprchovat prach a postříkat leskem na listy (odpuzuje to savé škudce). A pokud by byly kořeny vyhnilé, tak uříznout ty zdravé vetvičky co jsou na tom kmínku a dát zakořenit do vázy (nejlépe nepruhledné) s vodou. Jinak zalévejte odstátou vodou a přes léto každé 3-4 tydny přihnojujte hnojivem pro pokojovky, budou pak lépe rust .:) Dám fotku svych dracen. Petr

Dracena hnědnou listy #3
Dracena hnědnou listy #4

hodnocení

0x
Dobrý den pkrovel, že dracenu v zimním období často zaléváte to je jasné už z předešlých odpovědí, ale záleží taky na tom jakými vydatnými dávkami vody.Přelitím ji hlavně uhnívají kořeny. Ve vegetačním období se sice zalévá tak, aby měla stále mírně vlhkou zeminu, ale v období vegetačního klidu se zalévá opravdu jen mírně. V této době není až tak důležitá zálivka jako vlhkost vzduchu. Rosení je hlavně důležité v suchých bytech s ústředním topením.a nahradit se dá přistavením misek s vodou poblíž draceny. Rosení vám tedy kvituji ( v zimě i v létě) a to, že jste ji umístil/a do polostínu je pro ni ideální, ale 25°C není pro ni vhodné, teplota by měla být kolem 20°C .Píšete,že jste ji koupila před měsícem, proto by taky jednou z příčin mohla být změna místa, kterou nemá ráda, protože dracena po přesunutí na místo s odlišnou intenzitou světla právě reaguje tím, že jí začnou žloutnout a usychat listy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]