Zdravím. Na podzim jsem nasadil asi 10 stromku. Jak jádroviny, tak peckoviny. Nestrihal jsem je. Mám je teď všechny ostříhat a nebo jen jádroviny a peckoviny později? Děkuji
Proč by měl stromek odejít, když se blbě střihne. jmlc, svěřte se.
kenav
Samotny prut nelze blbe strihnout,druhym a dalsim rokem uz jo.Nejhorsi jsou stromky uz s korunou,ta musi ve vetsine skoro pryč a to bez slitovani ale to uz se musi trochu vědět jak.
Prut musí mít šest ponechaných lupenů. Když má méně, vice, špatně se do budoucna odhaduje koruna a můžete z toho udělat mrzáka. Osobně stříhání prutů nechávám na druhý rok. Tazatel nereaguje, doporučuji mu nějakou knihu o stříhání. On je i trochu rozdíl mezi typy stromů. S vaší první odpovědí jsem souhlasil, proto máte body. Ale občas je dobré k ANO přidat další informace.
níže jsem se opravil... ono se to v naší oblasti tak nějak hovorově říkávalo... V odkazu vidíte, že včelího vosku je tam dost velká složka, proto ten "název".
dylin
Steparsky vosk ne... Ten je na roubovani. Použijte stromovy balzám. Je to jak penicilin pro postreleneho člověka. Obsahuje to růstové stimulátory atd.
Omlouvám se že nereaguji, nebyl jsem tady. Všechny stromky až na jeden už mají nějakou korunku. Děkuji za reakce a stromky tedy ostříhám všechny. Zatirat balzámem i malé průměry nebo ty můžu nechat tak?
oficiální název např. moudry-cz.com/... - když je zima, nahřeju ho doma třeba v kastrolku s vodou nebo při extrémech (nechuti řešit kvůli pár větvím) vezmu horkovzdušnou pistoli :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.