Dobrý večer, obracím se sem s naléhavou prosbou. Není to ani týden zpátky, co jsem dostala tři sukulenty. Obzvlášť jeden z nich je krásný - je to echevérie runyonii rose. Bohužel jsem si dnes začala všímat ztráty turgoru, neboli plnosti v zahnutých koncích listů. Rostlina je zde naprosto splasklá, rádoby "vysušená". Snažila jsem se vodu protlačit mezi listy a také jsem naplnila mističku vodou. Něco si vzala, po asi hodině dvou jsem přebytek vody vylila. Jsem celkem zoufalá co se tohohle týče, panikařila jsem. Mohl by mi někdo prosím poradit, co mám dělat, co se děje? Moc děkuji za veškeré odpovědi, foto přikládám.
Zdravím. Vaše echevérka má málo světla, ale k tomu příliš vody. Bylo by lepší ji teď s jarem přesadit (odstranit nahnilé kořeny) a dát zem pro sukulenty + poctivou drenáž, aby zem tolik nedržela vodu. Zalévat až po vyschnutí substrátu, neudržovat stálé mokro. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.