Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud těch rostlinek máte málo, zkuste hlínu zasypat vrstvou křemičitého písku. jen při zalévání nesmíte tu vrstvu porušit. bud zalevejte do podmisky, nebo pak písek dosypte.
Ještě je docela dobré hnojivo Floria substraty-hnojiva.heureka/... a určitě ty žluté lepové desky.
Vysušení u mě moc nefunguje. Mám zelenec, který nezalévám skoro vůbec tuhle zimu, v rámici pokusů o vyhubení smutnic... a stejně tam ty mrchy jsou.
Hezký den
Tak já jsem na něčí rady "pekla" poprvé krásnou kompostovou zeminu právě v mikrovlnce, patlala jsem se s tím asi dvě hodiny a vysadila semínka a spokojená nejsem, protože je asi opravdu ta zemina těmi mikrovlnami nějak zničená a nejlepší je, že mi místo majoránky vyrostly dvě malé prašivky. Chtěla jsem vyfotit, ale než jsem se k tomu dostala, tak chcíply. Už nikdy nebudu půdu sterilovat v žádné troubě. Já už asi nebudu věřit vůbec ničemu, co se nachází na internetu. Tam napíše každý "chytrák" co se mu zamane a nemá to vyzkoušené, jen to sám někde četl a opakuje to a jede to jako lavina. Zítra jdu koupit výsevný substrát do obchodu.
Tak shodou okolností mi do rána vyrostla další houba a tu jsem teda hned vyfotila. A také bych ještě upozornila na tu blbost s tou radou, dělat si sadbové kelímky z novin. také to bylo na internetu. Tak jsem to zkusila a je to úplně k ničemu. Posílám také foto. Kelímky jsou sice na pohled bezva, ale v praxi se mi neosvědčily. Mají samozřejmě na dně odtokovou dírku a přesto v nich zemina plesniví a semínkům se v tom vůbec nedaří. Zbytečná práce. To jsou ty internetové rady "odborníků". někdo vymyslí nějakou koninu, nevyzkouší, ale klidně radí. Vyrobit to z toho novinového papíru lze, ale není to k ničemu dobré. Tuto metodu rozhodně nedoporučuji.
Vysušit půdu ano, ale znova zalít, ať se probudí další stádia a opět nechat zcela vyschnout. Prostě několikrát přeschnutí opakovat v době před výsevem. A pokud bych to prolila, tak vařicí vodou a zase sušila tam, kde není zdroj těchto potvor.. Jinak ani mráz na smutnice neplatí, ani insekticidní tyčinky na pokojovky. Smutnice bývají v nedozrálém kompostu. Rostlinám škodí jejich larvičky. Takoví nepatrní červíčci, co sají na kořenech a jsou velikostí kolem velkého písmenka I.
Nemáte doma sprej na blechy u psa? Tím smutnice řeším já. Stříkám Arpalit na půdu. Smutnice zahubí, rostlinám nevadí. Udělala jsem to porvé před několika lety, kdy jsem koupila velký pytel zeminy a bylo to jako v úle. Po nastříkání truhlíků byl klid. Poscípaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.