Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usychání stromů broskví a meruněk

Od: svatoslav odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, poradí někdo? Děkuji

co je příčinou usychání stromů broskví a meruněk - stáří 3 roky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

0x

Pokud jsou na piskovem podloží tak při soucasnem nedostatku srazek se neni cemu divit

coronado*
hodnocení

0x

Zalévat,zalévat,zalévat - a pozor, málokdo ví, že stromy v zimě nezmrznou (u meruněk se to pozná jako popraskaná kúra mrazem, ale strom v dobré kondici to většinou ustojí-zavalí větší část prasklin, které zarostou částečně ze stran novou kůrou), ale u s c h n o u , takže mám vyzkoušené zalévat i v zimě , dokonce i při holomrazech - ale jenom mírně, tak na tříletou meruńku bych dal tak 2x-3x 4 litry vody za zimu, samozřejmě jenom pokud není sněhová pokrývka nebo vláha z oblevy.

hodnocení

0x

Písčitá půda a sucho, naopak těžká půda a mokro, vysoká hladina spodní vody, nevhodná podnož, "kvalitní" školkařské výpěstky, hryzci, přehnojení, choroby, škůdci... Vyberte si.

liska5
hodnocení

0x

Nemáte blízko túje? Ty taky umí odebírat vodu a živiny všemu v okolí?

Já mám osobně zlou zkušenost s hryzci. Ti jsou často kolem vodních toků. To pak vytáhnete stromek s pahýly kořenů... A příště sázíte do košů z pletiva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]