Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracaena marginata (Dračinec)

Od: keezlab® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak řádně pěstovat a jak se starat o Dracaena marginata (Dračinec).

1. Lze zase opět docílit zvedných listů?

2. Jak velký květináč? Uzavřený, nebo s miskou?

3. Kam ji nejlépe v bytě umístit? Mám ji teď v polostínu.

4. Jak často hnojit a případně čím.

Moc děkuj za odpovědi. :)

Dracaena marginata (Dračinec)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Všeobecné pěstování dracen.

youtu.be/...

hodnocení

0x

Mám ji jako Vy. A řada mých známýcch po čase taky. Myslím, že dokud vám neýžloutnou a nepadají listy, nemusí to vadit.

hodnocení

Mě to také nevadí, jen vypadá lépe, když jsou listy nohoru.

Ještě dodám - máte ji málo zalitou a roste ji odstátou vodou, cca 2x týdně.

petr2000*

Zalévat jednou za tyden do misky, hnojim 1x za mesíc hnojivem Kristalon-pokojové rostliny. Umístete ji na vychodní stranu. Petr

hodnocení

Dobrý den,

všiml jsem si že konečky spodních listů takto usychají. Nějaký nápad co by mohlo být špatně?

Děkuji.

Dracaena marginata (Dračinec) #2
petr2000*

Keezlab, to je úplně v pohodě. Ty moje to tak také mají. List postupně zasychá od konečku až zaschne celý. Tvoří se tak kmínek, až bude po několika letech moc dlouhý, klidně ho můžete seříznout a zakořenit ve vodě. Zalévat až substrát zcela vyschne. Petr

hodnocení

Hezký den,

po roce obnovuji téma. Dračena mi zase o nějaký ten kousek vyrostla, ale chtěl bych se zepta na 2 dotazy:

1. Jak často zaléváte a jak hodně? Je špatně zalévat třeba 1-2x za 14dní velkou dávkou vody (samozřejmě z květináče přebytečnou vodu vylít, aby v ní rostlina nebyla) a poté nechat vysychat? + samozřejmě rosení

2. Stále se potýkám s problém, že mi žloutnou listy, které opadávají + hnědnou konečny (jedná se většinou o spodní, nebo středové listy). Listy na špičce rostliny vypadají zdravě a pevně.

Děkuji za odpovědi a doporučení.

Dracaena marginata (Dračinec) #3
Dracaena marginata (Dračinec) #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]