Zasadit v závětří, kořeny zabalit do pletiva. Díru v zemi mit vykopanou ideálně na podzim, pokud sadíte na jaře. Do díry vlít den před sadbou několik kýblu vody. Po zasazení zalít vodou s rozpuštěným npk. Ke stromku dát stojku, nachystat korunu. doplněno 29.02.20 19:43: Pokud má zmrznout, zmrzne. Ale spíše zmrzne v dubnu, květnu, když už má plody. Závětří je dobré i proti mrazíkům, co se táhnou z okolí. Moje zahrada nemá sousedy ze dvou stran. Zmrzlo mi 5 stromů, než se vystavěla nová zástavba od pole... Korunu udělejte v prvnich 2-3 letech, pak už se téměř nestříhá. doplněno 01.03.20 06:08: To hnojení mi radil zahrádkář, pan podnikatel -sadař. V případě sadby stromku na jaře se nastartuje růst kořenů ... Má to pak takový boost A kolem stromku má být poryto na min. 50 cm průměr.
noe*
Děkuji,a na zimu,máme jí zabalit?
priklad1*
Slyším poprvé hnojit těsně po výsadbě. A co takhle naroubovat na švestkovou podnož. Prý netrpí mrtvicí. Teď je právě čas. Už se na to chystám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.