Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vážení, umírá nám banánovník. Zalíváme ho se stejnou intenzitou, jako dříve, stojí na okně na stejném místě, ale již měsíc se mu něco nelíbí, žloutnou a usychají mu listy... Prosím, řekněte, jak ho vrátit zpátky k životu. Děkuji mockrát za každou radu!
Pokud dělá nové rostliny ,tak ta původní se vysiluje a nejspíš odejde.Nechala bych jen tu jednu a ty mrňousky bych odstranila.Já mám banánovník Pikolo a když vytvořil nové výhonky během růstu a ještě se nechystal kvést všechny jsem je odstranila.Nemám ho na přímém slunci ,ale na světlém stanovišti.Přes léto rosím a občas přihnojím tím co ostatní kytky.Zalévám až když vypije to co měl v podmisce.
Dobrý den, já mám banánovník již několik let(nevím jestli stejný druh), tak Vám zkusím poradit jak jen to jde. Zažil jsem s ním několik problémů tak si je probereme.
První co mě napadá je že jich je v květináči více z jedné cibule. Nový banánovník bere tomu staršímu živiny. to řeším aktuálně, jelikož můj banánovník má nějaký plodný půlrok a už budu odřezávat třetí výhonek. mezi množením se nestačil regenerovat a asi už ho nezachráním. Můžu říct, že každých 4-5 let, když to tak plácnu, můj banánovník umře, protože se začne takhle množit. Každopádně mám tři mladý, takže mě to moc nemrzí. Během chvilky ho dorostou.
Další co tomu mému vadí je přímé slunce. Ačkoliv tropická rostlina, v bytě prostě nesnese paprsek přes okno a hned se začne jakože pálit či co. Takže ho zkuste dát do světlé teplé místnosti, ale ne na jižní stranu, kde by na něj pařilo sluníčko.
To co mu může vadit je velká zálivka v zimě. V tomto období má taky jakýsi vegetační klid a zálivka by neměla být velká. Já tedy zalevám dost, ale to je tím, že se nebojím zatopit si a máme doma fakt teplo.
A poslední je hnojení. Nepřesazujte do přehnojeného substrátu. To mu moc nesvědčí. Nejlepší je zalívat vodou z akvárií, Po tom se můžou utlouct všechny kytky a banánovník také. Pořádně v té vodě vymáchat filtr a máte super hnojivo. Pokud nemáte akvárko, tak stačí namočit slupky z banánů a nechat odležet. Potom se voda zbarví do hněda, a tím zalít tu rostlinu. To se mi taky osvědčilo.
Nevím, jestli to tak má být nebo ne. ale je to lety odzkoušeno.
Doufám že jsem poradil alespoň trochu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.