Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je objevilo semi to na podzim na zahrad

Od: levape* odpovědí: 5 změna:

Na podzim2019 se objevila tato rostlina mezi thujemi přežila zimu a krásně rosta.Ví někdo co to je a k čemu?

Díky moc za radu.

Co to je objevilo semi to na podzim na zahrad

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ostropestřec

hodnocení

0x

jo,jo,po našem bodlák potravinovezahrady.cz/...

noe*
hodnocení

0x
Jó tato léčivka,už udělala tolik služby.Kolem záhonu jako větrolam.Nebo jako zelené hnojivo.I podél plotu spolu s jínými kvetoucími rostlinami.Zabrání i nezvaným hostům.

pusinova
hodnocení

0x

Samozřejmě že je to ostropestřec. Měl jsm ho na zahrádce několik let, vždy se mi sám vysemenil, vloni se mi ale záhadně ztratil. Nicméně jsem ho nikdy pro léčebné účely nevyužila. Semena jsou opravdu fest tvrdá a na čaj by se musely nejdříve rozdrtit, ale je to zajímavá léčivka. Osobně dávám přednost tobolkám z lékárny, kde je více koncentrované látky. Nejlepší co znám na obnovu jater.

Moje maminka měla nemocná játra a lékaři ji radili užívat právě semena, ne tobolky, přičemž je měla rozdrtit a ihned požít. Semena prý při zpracovávání rychle ztrácejí účinnost a v továrních podmínkách není možné tomu zabránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]