Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fikus opadavá

Od: janzahradnik odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, potřeboval bych radu. Před dvěma týdny jsem si koupil FICUS MICROCARPA Ginseng z IKEA. Pár dní po příjezdu mi začaly zloutnou a opadavat listy, někdy i zelený. Poslední dobou až cernaji. Světla má dostatek, zalevani je také v pořádku. Teplota v místnosti je (např ráno 17, odpoledne 22) četl jsem že nemá rád teplotní výkyvy. Občas ho rosím, koupil jsem hnojivo pro fikusy. Prosím o radu
Fikus opadavá
Fikus opadavá #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Zalévat vlažnou vodou jednou za deset dnů a né příliš. V těch nohách má svůj rezervoár vody. Chvíli po zalití ho zvedněte z toho obalu. Pokud tam bude mít na dně obalu hladinku vody, tak to je až dost. A zas 10 dní nezalívat. Tak to mám se stejným fikusem v paneláku. V chladnější místnosti ještě méně zalévat. A né studenou. Pak by neměl být v průvanu ani na přímém slunci.

hodnocení

0x

Mohl vám při převozu ofouknout, můžete přelévat (v tom futrálu poznáte kulový) a rosit teď mi připadá spíše na škodu. Rostliny kupujte v zahradnictví, ne v nábytku nebo domácích potřebách nebo co to vlastně je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]