Nejste přihlášen/a.
2x
Skočec je krásná rostlina a já miluji, jak je pokaždé jiná. Na slunci dovede být tmavě fialová a ve stínu krásně zelená. Někdy má drobější listy a někdy je to neuvěřitelné, jak je obrovská. Ale hlovacům je naprosto lhostejná. Naprosto.
Nechápu, jak někdo prožívá, že je jedovatá. Mnoho rostlin venku a v bytě je jedovatých a nikdo se neotrávil, pokud sám nechtěl (čaj ze semen skočce, čaj z větviček tisu atd.) Však ať je, nejím je a nikdo koho znám, také ne. Hlodavci- myši, hryzci, potkani to dělat rozhodně nebudou.
Nemohu najít fotku, kdy pes, sedící pod skočcem je nepatrný, jako trpaslík, jak je rostlina veliká. Krása!
doplněno 25.02.20 11:27:
Já jsem vlastně neodpověděla na základní otázku, jak ho pěstovat. Klidně semeno do kelímku předpěstovat a po zmrzlých dát ven. Můžete jako solitér i klidně jako stromořadí. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.