Rejsek je snad užitečný, živí se hmyzem. Není to něco jiného, co vám škodí? Já byla vždycky nešťastná, když kočka přinesla rejska a přála jsem si, aby nosila hryzce a hraboše. Rejsek je docala malý a tmavší a má vyloženě protažený čumáček.
lapac
No a právě ten čumáček mu pasuje do pastičky na myši
Rejsci jsou opravdu převážně hmyzožravci. Dále mohou požírat i slimáky nebo žížaly. Podobně jako ježek. Takže škody na cibulkách a hlízách bude mít na svědomí něco jiného. Klidně hraboši, hmyz... M.
noe*
Běhají tu kuny a létají sovy,nebo kočky tak nám pomohou přirozenou cestou,bez zásahu člověka.Už zasáhl dost,příroda spolu se zvířaty se pomalu vitrácí.V dnešní uspěchanej době to ani nepostřehnem.Kolik toho planeta postrádá.
Rejsci jsou užiteční, také je mám na zahradě a nic mi nedecimují, ani nelikvidují. Vy jste podle Vašich slov začátečník, teprve zakládáte zahradu, nemáte žádné zkušenosti na všechno se zatím jenom ptáte. Tak počkejte, až budete mít nějaké zkušenosti a nechtějte likvidovat všechno živé, co Vám přijde pod ruku. Rejsek se živí převážně hmyzem i slimáky.
Jen se ptám,nic nedecimuji,žiji v souladu s přírodou.Odchytávám v šechno jen živé a pouštím do volné přírody.Tak co mi to ta sousedka vykládá říkam ji také že to nemohou být rejsci,každopádně je odchytávam živé.Ježčata u nás mají taky bezpečí.Sousedka nemá ráda nic živèho jen sebe.Tak ty tvorečky chráníme.I žabky k nám našly cestu do jezírka.Nehněvejte se hned,notak.jinak děkuji za radu.měj te se hezky
noe*
Jen máme rádi lidi co nejsou k přírodě lhostejný.Tak se tu ptáme na inspirace.Jak by to šlo udělat třeba jinak.Bydlely jsme na venkově na samotě u lesa.Mezi lidma musí být člověk opatrnější.A opatrovat to hezké co nás obklopuje.Jsou tu především zákeřný ,nebo zavistiví lidi.Navzájem si tu závidí.Usmívají se pozdraví s píš dobrý, neż dobrýden.Moc upřímných lidiček se tu nenajde.Vás jsme asi neohromily proto ty rejpavé poznámky.S tim se musí počítat když se někam píše.Lidi si mají pomáhat,když to de. ať se vám daří.
Nedivte se. Vy jste doslova napsal toto: "Jsou snad všežravci,a decimují nám cibulky nebo hlízy v půdě,topinambury nebo kvetoucí cibuloviny.Teplé zima idealní na množení hlodavcu."
Takže o decimování jste psal Vy a já na to jen reagovala. Je třeba si také pamatovat, co kde napíšete.
noe*
Pardon mam toho hodně,není mi příliš dobře Je mi špatně z z lidí kteří si adoptují nebo záměrně množí zvířata,a ubližujou jim.Za zdi domu nikdo bohužel nevidí.
noe*
17.02.20 20:07
noe*
Dvorek nám zdobí růže ibišky.Je naco koukat už aby to jaro přišlo.Hlavně na poletující motýly čmeláky včelky nebo dlouho zobky matou svou rychlostí jako kolíbříci.Naštěstí muže člověk předpěstovávat zeleninu nebo květiny,jako levandule nebo jiné.Jak uvás ,měj te se hezky.
Taky jsem doma našla rejska. Byl snad všude, kde já. Ve sklepě jsem našla vyvýšený hrnec, do něj plátek šunky a kousíček klobásy, klobásou jsem trošku pomazala horní rantl, vedle hrnce poleno dřeva ( jako takovou vstupní rampu ) a do pěti minut tam malej byl. Teď už běhá v parku :-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.