Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování hub, hlíva ustřičná

Od: noe* odpovědí: 15 změna:
Žádná pověra,dělávaly to naše babičky,dědové,od nich by se měl člověk učit,pěstujem i hlívu ustřičnou,musí se znát postup,a trpělivost,žít v souladu s přírodou né proti ní bojovat.Už tolik utrpěla.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

I dnes se dá objednat sadba různých hub.Musí se vytvořit podmínky k pěstování.

sadba-hub.cz/...

JABRAKA

noe*
hodnocení

Správně děkuji je tomu tak.Hlavně hlídat před škudcema,oku neviditelnýma.Slovo nejde neexistuje .usí být vůle,trpělivost,a né vždy se zadaří.
liska5

Jo, jo. Někomu ta naočkovaná slisovaná kostka slámy chytla plíseň a ta prý zničila podhoubí.

liska5
hodnocení

0x

To jsem si jednou koupila naočkovaný balík hlívou ústřičnou. Dodržela teploty, vlhkost, světlo. Z prádelny do mezipatří ...A pak mi místo trsu houbiček vyrostl jediný obrovský hlívový talíř. Až jsem ho sklidila, tak z děr za čas vylezly malé. Ale ta obří houba, to nechápal ani ten, co to prodává.

Ano my též kupovali ten balík. A hlivu i žampióny. Úplná pecka. A jeste k tomu taťka očkoval do dřeva sám doma. A na zahradě nám rostou normálně tedy i klasické lesní houby
Bydlíme v lese,a jsou tam i správně staré stromy.
noe*
hodnocení

Správný houbař,to se hned pozná,hlavně obklopenej přírodou a čerstvím vzduchem,paráda jen tak dál.Příroda má hodně co nabídnout.
liska5

Taky nám pod jedním smrkem léta rostly bedly. Pak se najednou neobjevily a následující rok smrk začal opadávat a nakonec podlehl kůrovci. Až teď vím, že to byl signál.

hodnocení

0x

Ale tohle už všichni dávno víme, že se dá koupit třeba naočkovaný pytel hlívou ústřičnou, nebo žampiony. To nám neříkáte žádnou novinu. Ta hlíva a žampiony se dají pěstovat různými způsoby, ale některé jsou dost náročné pro lidi, kteří ydlí v bytovkách, protože je nutné dodržet podmínky, kterých v bytech těžko dosáhneme, pokud nemáme sklep, nebo alespoň balkon. A pokud nejsou dodrženy, tak s velkou úrodou počítat nemůžeme a nevyplatí se ani ta námaha, ani peníze. To už je lepší si tu hlívu, nebo žampiony koupit. Dneska to není nic nedostupného a není to zase až tak drahé. Já mám sklep, tak když to začalo být populární a objevily se ty pytle téměř ve všech obchodem, což je asi před 14 lety, tak jsem je koupila a vypěstovala v pohodě. Ale Vy tvrdíte v jiné své otázce, že pěstujete doma houby s odřezků v lese nasbíraných hub, které pohazujete doma na podlahu ve sklepě. A to je nesmysl.

jabraka*

Suzy -

Už léta na chalupě vyhazujeme všechny odřezky hub na konci louky pod stromy,které jsme tam vysadili.Pár smrků,několik břízek a borovice.A každý rok tam sbíráme několik kozáků a lišky.Pod borovicí vzniklo podhoubí klouzků,na kraji pod jedním smrkem máme hříbky.U cesty pod břízkami je místo pro křemenáče.Nikdy jinde nic jiného nevyroste.Prostředí tedy pro každý druh je zcela specifické.U dcery na zahradě mezi záhony,zamulčovanými dřevoštěpkou jsme posbírali haldu žampionů.Na hromadě klád a kmenů si mohu sklidit hlívu i penízovku.A na své zahrádce pod skládkou prken a pod sousední třešní mám podhoubí klouzků.Ale stejně není nad to,vyšlápnout si do lesa na Šumavě a projít remízky a přiněst třeba jen jeden hřib z lesa.

JABRAKA

To nerozporuji. Házíte je pod stromy na louku. Ale určitě nevyrostou houby z odřezků hub, naházených doma ve sklepě, jak tady blábolil tazatel.

noe*
hodnocení

Moudřejší ustoupí,namistrovanost se pozná hned.Kdyż se vám nelíbý co kdo píše, tak přece nato nereaguji.Admin toto chování netoleruhe přestaň te rejpat ,děkuji nestolkujte.a není to doma ve sklepě,je to venkovní sklep hliněná podlaha muže si tam rust co chce když na to příjde.
priklad1*

Houby pororoste to je možné a čeština pláče

jabraka*

Když si myslím,že někde něco vyroste z odřezků hub,musím myslet také na to,z jakých odřezků.Pokud to nejsou klobouky,tak z toho za pár dní vylezou housenky.

JB

Jojo, ono se toho z různých příspěvků pozná hned více, nejenom "namachrovanost".;) A Vy si pletete sklep a krecht a to není to samé. A podle Vašeho doplnění se teda jedná o venkovní krecht a už chápu, že Váš děda čistil houby u krechtu a rovnou házel zbytky do něj. To je logické, ale není logické lézt do sklepa a tam čistit houby a házet tam zbytky na zem, která bývá betonová. Teda v normálních domech.

noe*
hodnocení

Tahat ho ,ze záhrobí nebudu,a prosit ho o vysvětlení.Používal sklípek hlavně na víno.Byl to jeho ukryt hlavně před gestapem.Více by jsme si vážili jeden druhého.,a nepoužívaly chyby druhých.Furt se musí někdo nad někým povišovat,smutný.Všechno se dá najít na stránkách GOOGLE,centrum nebo jiné.Tak jsem popsal jinak než se věci mají,ale nebudu se přece do někoho navážet.Jen proto že není podle mích přectav.No prostě měl někdo smůlu,je to minulost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pěstování hub

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]