Nejste přihlášen/a.
To jsem si jednou koupila naočkovaný balík hlívou ústřičnou. Dodržela teploty, vlhkost, světlo. Z prádelny do mezipatří ...A pak mi místo trsu houbiček vyrostl jediný obrovský hlívový talíř. Až jsem ho sklidila, tak z děr za čas vylezly malé. Ale ta obří houba, to nechápal ani ten, co to prodává.
Ale tohle už všichni dávno víme, že se dá koupit třeba naočkovaný pytel hlívou ústřičnou, nebo žampiony. To nám neříkáte žádnou novinu. Ta hlíva a žampiony se dají pěstovat různými způsoby, ale některé jsou dost náročné pro lidi, kteří ydlí v bytovkách, protože je nutné dodržet podmínky, kterých v bytech těžko dosáhneme, pokud nemáme sklep, nebo alespoň balkon. A pokud nejsou dodrženy, tak s velkou úrodou počítat nemůžeme a nevyplatí se ani ta námaha, ani peníze. To už je lepší si tu hlívu, nebo žampiony koupit. Dneska to není nic nedostupného a není to zase až tak drahé. Já mám sklep, tak když to začalo být populární a objevily se ty pytle téměř ve všech obchodem, což je asi před 14 lety, tak jsem je koupila a vypěstovala v pohodě. Ale Vy tvrdíte v jiné své otázce, že pěstujete doma houby s odřezků v lese nasbíraných hub, které pohazujete doma na podlahu ve sklepě. A to je nesmysl.
Suzy -
Už léta na chalupě vyhazujeme všechny odřezky hub na konci louky pod stromy,které jsme tam vysadili.Pár smrků,několik břízek a borovice.A každý rok tam sbíráme několik kozáků a lišky.Pod borovicí vzniklo podhoubí klouzků,na kraji pod jedním smrkem máme hříbky.U cesty pod břízkami je místo pro křemenáče.Nikdy jinde nic jiného nevyroste.Prostředí tedy pro každý druh je zcela specifické.U dcery na zahradě mezi záhony,zamulčovanými dřevoštěpkou jsme posbírali haldu žampionů.Na hromadě klád a kmenů si mohu sklidit hlívu i penízovku.A na své zahrádce pod skládkou prken a pod sousední třešní mám podhoubí klouzků.Ale stejně není nad to,vyšlápnout si do lesa na Šumavě a projít remízky a přiněst třeba jen jeden hřib z lesa.
JABRAKA
To nerozporuji. Házíte je pod stromy na louku. Ale určitě nevyrostou houby z odřezků hub, naházených doma ve sklepě, jak tady blábolil tazatel.
Když si myslím,že někde něco vyroste z odřezků hub,musím myslet také na to,z jakých odřezků.Pokud to nejsou klobouky,tak z toho za pár dní vylezou housenky.
JB
Jojo, ono se toho z různých příspěvků pozná hned více, nejenom "namachrovanost". A Vy si pletete sklep a krecht a to není to samé. A podle Vašeho doplnění se teda jedná o venkovní krecht a už chápu, že Váš děda čistil houby u krechtu a rovnou házel zbytky do něj. To je logické, ale není logické lézt do sklepa a tam čistit houby a házet tam zbytky na zem, která bývá betonová. Teda v normálních domech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.