Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foliák a ředkvičky

Od: suzymon® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, myslíte si, že mohu vysít ředkvičky do foliáku. Vyrostou tam? Zkoušel to už někdo? Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

3x

Ano můžete, jsou i speciální odrůdy pod fólii. Je trochu nevýhoda, že běžné odrůdy dělají ve fóliáku velké natě a ne až tak velké bulvy, ale jde to.

hodnocení

Hm, tak tuhle odrůdu nemám. Ale přesto děkuji za odpověď. Tak uvidím já to zkusím a když tak to dám pak slepičkám.

mak*

Nasejte co máte, ono něco vyroste. Jen prostě venku jsou malé lístky a pěkné ředkvičky a ve fóliáku budete mít 3x takové listy a ředkvičky tak 1/2 - 3/4 toho, co je venku (velikost).

hodnocení

3x

můžete ale kupte semínka která jsou označena k rychlení, a to platí tak nějak o všechno co chcete dát do foliáku, skleníku, pod textilii

hodnocení

Také mne to pak napadlo a "studovala" jsem pytlíčky ředkviček co mám doma a ty k rychlení mám. Tak je vyzkouším a uvidím.

hodnocení

3x

Ředkvičky jsou pro pěstování na jaře, podzim a k rychlení. To jsou odrůdy, které v dlouhém dni vybíhají do květu. Jestli je tedy sejete ven nebo do foliáku je jedno. Menší část odrůd jsou celoroční, tj. nereagují na délku dne a v létě nejdou (nebo omezeně) do květu.

jabraka*
hodnocení

0x

Většina ředkví jsou rostliny krátkého dne.Nevyžadují výrazně teplo,ale sklizeň je možná jen v době jara a podzimu.Skleník,foliák je vhodný.Stačí i vyšší pařeniště se základem koňského hnoje,který ve skleníku topí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]