Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slimáci a dřepčíci

Od: noe* odpovědí: 4 změna:
Jak se efektivně zbavit slimáku,který mají noční směnu na záhonech,a mlsají zeleninu,nalákat někam pod něco, a přes den pozbírat,humálně zneškodnit.Prý milujou pivo děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Můžete přes den nadzvedávat kameny a sbírat je. Můžete po dešti chodit v noci s baterkou a zase sbírat. Zakopat plechovku po okraj, nalít pivo a slimáci se utopí. Sypat křemičitý písek, piliny, nadrcené skořápky okolo míst, kde slimáky nechcete. Až vás toto přestane bavit, tak sáhnete po "chemii". Používám Ferramol, který není jedovatý pro teplokrevné a pro odpůrce chemie: je povolen pro biozemědělství. Dva roky už jsem na zahradě neviděl slimáka a bohužel jsem vyhubil i Slimáka největšího. Je to sice taky slimák, ale nádherný.

doplněno 06.02.20 22:34:

Sypal jsem hlavně kolem plotů, tak jsem je asi vyhubil i jim. Zatím si nikdo nepřišel stěžovat, že nemá po nocích co na práci.

72mona3*

Vám tam nelezou od sousedů?;) Nám nejen slimáci. Ale ten přípravek chválím, funguje*palec* M.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. @pckop vám radí dobře (+ body). A co se toho piva týká, onehdá tu někdo psal, jak krásně se mu topí doslova fůra slimáků v pivu a jakou má radost, dokud si prý neuvědomil, že vlastně pravidelně kupuje slimákům několik piv týdně a sám suší "ústa". *smich* A přešel na "modré granulky" (jak radí pckop). Ida

liska5
hodnocení

0x

Hlavně slimáky nesolte! To pak máte zasolenou zahradu. Já jsem ráno a večer sbírala v rukavici. Stovky jich byly. A hned jsem je humánně zalila vařicí vodou. Na slupky od melounu se prý nalákají. Soused chodil po zahradě a sekal je mačetou. Dobré je koupit a rozhodit Ferramol. Je ekologický, neškodí domácím zvířatům. Slimáci nezhynou hned, ale zalezou si chcípnout. Aspoň po nich nezůstane nechutná slizová stopa a mrtvolky.

Blýskáčkům prý vadí časté kropení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]