Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mohl by někdo prosím zhodnotit odrůdu kiwi actinidia kolomikta vs actinidia arguta xxx? Na obrázcích se mi kolomikta líbí, ale netuším jestli tomu odpovídá i chuť a jestli dobře plodí. Máte ji někdo na zahradě?
Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
kami®
2x
Mám kiwi arguta. Chuť mi připadá podobná hodně zralému kupovanému kiwi. My plody sklízíme až když zesládnou po přemrznutí při prvních mrazíkách. Mrazem zasažené listy hned odpadnou a na holých větvičkách visí hodně plodů. Brzy se ale pak kazí, kvasí. V teplem podzimu sáli z plodů šťávu ještě i motýli. I kunám chutnalo (podle trusu). Zatímco ptáci si plodů nevšímají.
Při odstraňování uschlých větví na jaře jsem ustřihla i jednu živou větvičku. V tu dobu krvácí úplně po kapkách.
Při odstraňování uschlých větví na jaře jsem ustřihla i jednu živou větvičku. V tu dobu krvácí úplně po kapkách.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma actinidia
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]