Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká jablka?

Od: konadra odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jaká odrůda jablek je vhodná pro diabetiky. Málo sladké, spíše kyselejší.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nezname
hodnocení

4x

Velmi kyselá je stará zimní odrůda Strýmka, dále také letní Průsvitné letní nebo moje oblíbená podzimní odrůda Car Alexander.

lipanek
hodnocení

3x

Vzpomínám na odrůdu ,,Ontario,,. obr velká jablka, navinulé chuti, stále se dá tento stromek ještě koupit.

Jabloň Ontario

Kanadská zimní odrůda z počátku 19. století. Plod velký až velmi velký, zelené barvy s červeným líčkem. Chuť šťavnatá, osvěživě navinulé chuti, nakysle občerstvivá. Vysoký obsah vitamínu C.Dlouhodobě skladovatelné.

Měsíce konzumní zralosti: prosinec - červen

hodnocení

1x

Odborníci na výživu doporučují dát přednost těmto odrůdám: "Simirenko", "White fill", "Rennet". Tyto odrůdy obsahují minimálně sacharidy.
htgetrid.com/...

konadra
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi.

hodnocení

0x

Jako diabetik jsem si vybíral u většího sadaře jablka podle chuti a vybral si kyselejší. Sadař mi řekl, že všechny druhy jablek měřili na obsah cukru a všechny měly 12% cukru. Kyseliny je cukr maskují *nevi*

72mona3*
hodnocení

0x
Možná se hloupě zeptám, ale nevyřešila by to konzumace jablek, která ještě nejsou plně zralá? M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]