Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vybrat trvalky, aby nezmrzly?

Od: pt® odpovědí: 11 změna:

Milí rádcové, zahrádkáři, poraďte mi prosím, jaké byste vybrali trvalky do betonového bednění, aby mi v tom malém množství zeminy nezmrzly, nebo v létě neuschly. Já tam sadím z jara macešky a po čtvrt roce vyměním za ledovky. Nejraději bych do těch dílců vysadila trvalky, které by pár let vydržely. Existují takové? Těším se na Vaše odpovědi. - pt

Jaké vybrat trvalky, aby nezmrzly?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Občas mám také takové myšlenky.

Ale zase mám ráda změnu a kvetoucí květinky. Z trvalek bych řekla, že ti v tom půjdou spíš skalničky - nebo třeba barvínek ,miniphloxy netřesky a podobné nezmary- které nejsou náročné na malé množství zeminy .

Také bys tam mohla vysadit mini keříčky buxus , mini jehličnany - ale jak říkám kvetoucí květinka je pěknější- víc potěší oko.

Jistě ti druzí také něco poradí.

Já prostě mám ráda , když mohu v truhlících provést změnu i několikrát za rok.;)

doplněno 29.01.13 11:38:

Jde o to, že tyto dílce jsou v létě náchylné na přehřátí a v zimě na promrznutí, bude asi dost obtížné najít něco - co bude dost odolné těmto extrémům a navíc málo té zeminy, také neprospěje růstu .

Jen můj názor a zkušenost - ono co přezimuje v záhonu- nemusí přežít v těchto dílcích.

Tak jako přezimování v květináčích také všechny rostliny nevydrží i když je v záhonu m,ám bez problémů několik let.

pt®
hodnocení

Hani, právě, že se bojím, že v těch dílech těžko něco vydrží. Ještě mně napadlo, že tam dám něco umělého a zaleju sádrou, nebo betonem. Je to na okraji veřejného chodníku, není to v zahrádce, já jen nechtěla koukat na kus betonu. - pt

sebod*

pt. To je ideální místo na skalničky. Mateřídouška, sedum, rozchodníky... Je toho habakuk. Za rok dva obrostou celý ten beton *ua*. Vydrží jak mráz, tak horko.

doplněno 31.01.13 17:08:

jejky. Tohle jsem Ti schopná nějak dopravit. Nic nekupuj. Vymyslím Ti to tak, aby pořád něco kvetlo a aby to vypadalo dobře i v zimě.

pt®
hodnocení

"sebod", určitě máš zkušenosti, já to prubnu koupit v zahradnictví. Jestli tě ještě nějaká kytka napadne, tak napiš. Kdyby to orostlo zeleně, to by bylo nejkrásnější. Moc děkuju. - pt

hahanaj*

pt-tak pokud je to na ulici dej tam skalničky - umělé nedávej - to ne...;)

pt®
hodnocení

Tak jo, Hani, děkuju. - pt

hodnocení

2x

S určitou opatrností bych doporučila vrbinu. Lysimachia nummularia. S opatrností proto, že je nesmírně životaschopná a jak se jednou rozleze po zahradě, těžko se jí člověk zbavuje.

Je plazivá, v těch betonových nádobách by pěkně splývala a brzy je dost hustě obrostla.

Pokusím se vložit odkaz na jeden kokrétní obrázek z googlu.

google.cz/...

doplněno 29.01.13 19:00:

Ten jeden docela informativní obrázek je na stránce skoro dole, nějaké schody nebo zídka s vrbinou.

pt®
hodnocení

Tak jsem obrázek našla, ten s těmi žlutými kvítky na schodech a na zídce. projdu si ještě ty obrázky, děkuji. - pt

sebod*

vrbina není dobrý nápad. Je to sice plevel, ale takhle expenovaný místo na sluníčku jí nesvědčí.

hodnocení

0x

pt-do tohoto,tak jedine netresk,nebo rozchodnik,jinak si nedovedu predstavit nic.Asi bude lepsi,tam vzdy neco vysazet

pt®
hodnocení

Děvčata, děkuju, vrbinu ne, zkusím netřesk. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]