Nejste přihlášen/a.
Zrovna oleandr přečká i sníh. Ono je rozdíl, když je kolem nuly a trvá to půl dne nebo týden. Oleandr vydrží až -10°C, pouze krátkodobě. Sice mrát rostlinu poškodí, ale dokáže obrazit. Dlouhodobý mráz však nevydrží.
V tom foliovníku se klidně mohlo udržet i kolem 0°C, záleží jestli zrovna svítilo slunce apd. Pokud na těch rostlinách lpíte neriskoval bych. Pokud to máte postaveno, že když vydrží tak vydrží tak cajk.
Jednu dobu jsem z nouze měla oleandry běhěm zimy v nevytápěné místnosti.Když bylo venku kolem minus dvaceti ,tak jsem je v té místnosti omotávala bílou netkanou textilií nebo bublinkovou folií.Bylo v ní asi - 7 stupňů. Takže pokud bude nějaká větší zima ,tak omotat bublinkatou folií.Juku jsem nechávala venku dukud to jen šlo .Jednou jsem ji uklízela až na vánoce.Nyní je už dost veliká a tak je doma celoročně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.