Nejste přihlášen/a.
Mám čtvrtým rokem ve verandě fikus Benjamína a v posledních dnech mu žloutnou lístky.Zřejmě to je zaléváním.Nevím zda zalévám hodně či málo.Zalévám 1x týdně pouze do misky / misku naplním dešťovou vodou a dost /.Veranda je světlá,teplota neklesá pod 14°C.Co je špatně?
V takovém chladnu se zálivkou opatrně! Obecně nesnáší přemokření ani velké výkyvy v zálivce.
Mám fikus benjamínek skoro 30 let. Poslední roky v paneláku na světlém místě, ale ne na slunci. Teplota asi 21-22 stupňů. Zalévám vrchem jednou týdně 2,5 deci vlažné vody /hrneček/ do květináče o průměru 24 cm a vzhledem k suchému vzduchu ho několikrát týdně posprejuji vodou.
jednoznačně přelito, kožovité listy udrží dost vláhy v sobě takže klidně nechat vyschnout zeminu...vláště v zimě to není třeba
Přikláním se k přemokření, nebo má málo světla. Mám ho v teple a vždy nechám zcela vyschnout, poté zaleju. Sáhnu, jestli je zemina suchá a teprve pak zaleju a daří se mu dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.