Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalévání fikusu

Od: rozoumek odpovědí: 6 změna:

Mám čtvrtým rokem ve verandě fikus Benjamína a v posledních dnech mu žloutnou lístky.Zřejmě to je zaléváním.Nevím zda zalévám hodně či málo.Zalévám 1x týdně pouze do misky / misku naplním dešťovou vodou a dost /.Veranda je světlá,teplota neklesá pod 14°C.Co je špatně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

V takovém chladnu se zálivkou opatrně! Obecně nesnáší přemokření ani velké výkyvy v zálivce.

Mám fikus benjamínek skoro 30 let. Poslední roky v paneláku na světlém místě, ale ne na slunci. Teplota asi 21-22 stupňů. Zalévám vrchem jednou týdně 2,5 deci vlažné vody /hrneček/ do květináče o průměru 24 cm a vzhledem k suchému vzduchu ho několikrát týdně posprejuji vodou.

rozoumek
hodnocení

Váš příspěvek se mně líbil.Je podrobný,konkrétní a myslím,že představuje pomoc.

Děkuji J

111®
hodnocení

1x

jednoznačně přelito, kožovité listy udrží dost vláhy v sobě takže klidně nechat vyschnout zeminu...vláště v zimě to není třeba

hodnocení

1x

Průvan, moc mokro, moc sucho. Zaléváte pouze do misky a teď předpoklad: květináč silně prokořenělý, takže voda z misky nevzlíná až nahoru, takže spodní kořeny jsou přemokřené a ty výše úplně v suchu.

@111, od kdy má benjamín kožovité listy?

hodnocení

0x

Přikláním se k přemokření, nebo má málo světla. Mám ho v teple a vždy nechám zcela vyschnout, poté zaleju. Sáhnu, jestli je zemina suchá a teprve pak zaleju a daří se mu dobře.

petr2000*

Mám ho v pokoji, kde je cca 17 stupnu. Zalévám do zeminy, tak jednou za 7-8 dní a jen trochu, nesnáší přemokření. V cca 15 stupních bych zaléval ješte mene, tak jednou za 10-12 dní. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]