Nejste přihlášen/a.
Viděl jsem někde ,že se dá hrách pěstovat nějak do kruhu. Velký kolík doprostřed a od něho provázky 90cm dlouhé a zakončit malým kolíčkem ke každěmu zasadit hrášek a on se potom pne po tom provázku nahoru. Dobře se i němu může. Znáte to někdo a umíte to upřesnit?
Děkuji.
Přesně takto pěstuji pnoucí zelené fazolky. Ale já mám udělanou ze železa takovou skládací třínožku, asi metr a půl vysokou a pak mezi každou nohu mohu nahoru natáhnout provázky a nahoře uvázat, dole upevním do země dlouhým háčkem. Mám dvě. Na záhoně roztáhnu sázím fazolky kolem dokola. Vejde se jich tam hodně a jsem s tím spokojená, v létě vyfotím jak to vypadá. Krásně se pnou nahoru a je k nim dobrý přístup. S hráškem by to bylo obdobné. Ale malý kolíček nebude stačit, teď je zima a všechno mám uklizené, ale na jaře si určitě vzpomenu a nafotím. Kolík uprostřed a ty provázky asi nebudou stačit, ono je to pak dost težké, když to obroste a ta jedna tyč by tu úrodu nemusela udržet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.