Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Doma si každoročne pestujeme chili papričky dorset naga a trinidad scorpion moruga.
Minulý rok sme z nich spravili pastu, proces bol dlhý a náročný.
Tento rok by sme chceli vyskúšať novú metódu a to tak , že by sme extrahovali čistý kapsaicin z plodov a vytvorili z neho čistý olejček, ktorý by sme mohli pridávať do jedál podľa chuti.
Otázne je ale je, aké zariadenie k tomu je potreba. Ak máte niekto stým skúsenosti, poprosím o vaše tipy
Vďaka
Žádné speciální zařízení není trřeba. Kapsaicin je dobře rozpustný v alkoholu a tucích, tedy pro kulinářské potřeby lze použít extrakci jak v alkoholu (ale nejméně 50 - 60%), nebo v jakémkoliv rostlinném oleji. Tedy naložit do uzavíratelné sklenice na několik dní, možná týdnů a občas protřepat. Myslím, že z toho budou pořádně silné kapky, po kterých se orosí čelo a půjde pára ze všech možných tělesných otvorů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.