Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepičinec jako hnojivo na hydroponii?

Od: jara* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, má někdo zkušenost se slepičincem jako hnojivo pro hydroponii? Dá se vůbec použít? Chtěl bych s hydroponií začít a nechce se mi pořizovat umělá hnojiva, když mám slepičince od svých slepiček... Děkuji předem za komentář a radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

To bych nedělala. Slepičince se v půdě rozkládaj, odbourávaj. Jsou na bujení a hlavně kvetení. Na hydroponii budou ostré, neodhadnete dávkování a kořeny zhynou. Možná to některá kytka ustojí, ale obecně ne.

Hydroponix má vše vyvážené, i stopové prvky. Do vody se dává malinkatá lžičička na květinu, která z ní žije i týdny. Z toho důvodu Hydroponix není drahá záležitost.

Ostatně na některé rostlině můžete experimentovat a pak sem napsat. Třeba do vyvařeného štěrku zasadit rajče a jen v roztoku...

hodnocení

4x

Slepičince nechte do kompostu. Pro hydroponii zakupte speciální hnojivo pro hydroponické pěstování. Je v něm vše, co rostlina potřebuje. Slepičince netrefíte koncentraci, něčeho bude moc, jiného málo, dalšího vůbec. A co by navíc organika dělala v hydroponii, to nevím.

Lépe je je využít kvašené, ne do kompostu. Dát do nádoby, zalít vodou, nechat kvasit. Dost je to cítit.

Vykvašené pak přidávám do konve na zalévání. Pochopitelně jenom ke kořenům.

jara*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Měl jsem se zmínit, že bych rád vyzkoušel hydroponii na jahody a zeleninu, něco jako na obrázku..

Slepičinec jako hnojivo na hydroponii?
liska5

Pěkně to vypadá. Na Slovensku jsem kdysi takto viděla rajčata, vyvázané nebo spíš zavěšené vysoké rostliny rostly z takového jakoby roštu v potrubí. Skleník navíc vyhřívaly termály. Sama jsem hydroponicky pěstovala africké fialy Santpaulia. Vadilo mi, že snadno odspoda uhnijí při kontaktu s půdou, tak jsem vyvařila hrnec posypového štěrku, dala do dirkovaných misek a s nimi do truhlíků a udržovala hladinu roztoku trochu níž, jak by byla hlína, a pravidelně doplňovala nálev. Nádherné byly!

liska5

Zkvašené naředěné slepičince využijete na rajčata v záhoně a na muškáty. I fuchsie jsem s nimi zalévala. To chce nastudovat poměry, aby nakonec do konve šel jen zlomek / kelímek/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]