Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má někdo zkušenost se slepičincem jako hnojivo pro hydroponii? Dá se vůbec použít? Chtěl bych s hydroponií začít a nechce se mi pořizovat umělá hnojiva, když mám slepičince od svých slepiček... Děkuji předem za komentář a radu.
To bych nedělala. Slepičince se v půdě rozkládaj, odbourávaj. Jsou na bujení a hlavně kvetení. Na hydroponii budou ostré, neodhadnete dávkování a kořeny zhynou. Možná to některá kytka ustojí, ale obecně ne.
Hydroponix má vše vyvážené, i stopové prvky. Do vody se dává malinkatá lžičička na květinu, která z ní žije i týdny. Z toho důvodu Hydroponix není drahá záležitost.
Ostatně na některé rostlině můžete experimentovat a pak sem napsat. Třeba do vyvařeného štěrku zasadit rajče a jen v roztoku...
Slepičince nechte do kompostu. Pro hydroponii zakupte speciální hnojivo pro hydroponické pěstování. Je v něm vše, co rostlina potřebuje. Slepičince netrefíte koncentraci, něčeho bude moc, jiného málo, dalšího vůbec. A co by navíc organika dělala v hydroponii, to nevím.
Děkuji za odpověď.Měl jsem se zmínit, že bych rád vyzkoušel hydroponii na jahody a zeleninu, něco jako na obrázku..
Pěkně to vypadá. Na Slovensku jsem kdysi takto viděla rajčata, vyvázané nebo spíš zavěšené vysoké rostliny rostly z takového jakoby roštu v potrubí. Skleník navíc vyhřívaly termály. Sama jsem hydroponicky pěstovala africké fialy Santpaulia. Vadilo mi, že snadno odspoda uhnijí při kontaktu s půdou, tak jsem vyvařila hrnec posypového štěrku, dala do dirkovaných misek a s nimi do truhlíků a udržovala hladinu roztoku trochu níž, jak by byla hlína, a pravidelně doplňovala nálev. Nádherné byly!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.