Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší odrůdy paprik

Od: kuba* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chystám se na nákup semínek paprik. Rád bych tipy na nejlepší odrůdy paprik, které máte ověřené, že se dají normálně pěstovat venku bez skleníku. Nerad bych sklízel v září zelené papriky (které mají být červené). Upřednostňuji červené odrůdy.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máme oblíbenou odrůdu papriky, ale jméno si zrovna nemůžu vybavit. Pomodoro?

Prodává se v Albertu a v Lídlu. Z Alberta ji máme dlouhodobě vyzkoušenou. Nejlepší je v tuto dobu si koupit papriky na jídlo (jsou balené po 2 kusech, v Lidlu asi po 0,5kg), semínka nechat oschnout a klidně hned zasadit. Opravdu vyrostou.

Za cca 30kč získáte 2 papriky, které můžete sníst a ochutnat co sázíte a ještě máte semínka zdarma. Oproti tomu, kdy koupíte semínka paprik za 40kč to je prostě rozdíl.

Na záhonu vyrostou do stejných velikostí jako ty kupované a jen pár jich v říjnu sklidíme zelené a použijeme při vaření a pečení.

doplněno 16.01.20 14:20:

Našel jsem fotku jednoho sběru. Obsypané rostliny paprikama jsem už bohužel nenašel. Tak až letos! :)

Nejlepší odrůdy paprik
Nejlepší odrůdy paprik #2
liska5

Tyhle jsem právě koupila v LIDLu /mají je po pěti ks/, jsou chutné, dovoz z Maroka a odrůda Tasty. Na plnění ale nejsou.

liska5
hodnocení

0x

Tak jsem se zeptala příbuzných, jakou papriku pěstují tradičně na jižní Moravě. Osvědčila se jim raná nažloutlá /někdy s červeným líčkem/, odrůda Amy. Chutná je syrová a dá se i dobře plnit.

liska5

Poznámka: Amy roste na poli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]