Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek nekvete - proč?

Od: harobed odpovědí: 8 změna:

nEKVETE A NEKVETE ... VŠECHNO DOMA KVETE, JEN IBIŠEK SI POSTAVIL HLAVU. NEVÍM CO DĚLÁM ŠPATNĚ. dÍKY ZA RADU.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Zrovna mi jeden odkvetl.Má nasazeny 3 pupeny.A je přímo u okna na západní straně.Celé léto byl na balkoně zastíněný drátěným sklem.Přihnojujeme často,hodně zaléváme do misky.Ty keříky,které jsou v ložnici a mají málo světla,nekvetou.Takže Po přesazení,na kořeny nesahat,jen vyměnit zem.Pak důkladně zalít a zatím nestříhat.Kvete na letorostech na konci.Umístit na přímé slunce,teď na podzim už nehrozí úpal,a často zalévat do misky,jednou za čtrnáct dní přihnojit hnojivem do zálivky.

JABRAKA

zrovna nám bude kvést, je na severním okně... co tak vím je důležité, aby ibišek neměl příliš velký květináč a nevytvářel místo květů kořeny (pak je opravdu složité často zalévat), dále musí být na světle tzn. ne za oknem od lodžie apd (tam kvetl jen jednou) :)

hodnocení

0x

Kde se nachází, co s ním děláte... popis chybí! Nekvete, protože je něco špatně. Nepřehnojujete?

8976*
hodnocení

0x

pořádně ostříhat / nebát se/ , jemně zalévat, na jaře dát na nepříme slunce, ne do průvanu...udělejte si odnože kdyby péči nepřežil, chybama se člověk učí - i když mě vždycky přežil...

paja*
hodnocení

0x

Pokud není nutné nestřáhejte tím se vysílí a nekvete, má rád hodně světla i slunce , ale ne jižní kvůli úpalu, v létě může být venku, ale než si zvykne na slunce popálí se a opadá , lepší je postupně zvykat, ale k otázce, nekvete , protože mu chybí slunce takže na východ nebo západ a určitě vykvete.

sondaw*
hodnocení

0x

Nesouhlasím s tím, že se ibišek nemá stříhat. Pokud jsem se bála a nestříhala, nikdy nevykvetl. Mám ibišky již spoustu let, na podzim udělám hlubší ořez, ibišky na zimu dám do místnosti se sníženou teplotou, omezenou zálivkou. Na jaře mírně seříznu ještě jednou a když nehrozí mrazíky, jdou ibišky na terasu. Protože je to jižní strana, než si zvyknou, je opravdu potřeba je zastínit, hlavně před poledním sluncem. Pravidelně zalévám, přihnojuji a nestalo se mi, že by posledních několik let nevykvetly. Květů má každý minimálně 15-20

innkas*
hodnocení

0x

Když nekvete potřebuje hnojivo na květ a hlavně světlo.Tchýně měla nádherný ibišek asi 2.5m od okna a nekvetl,já jsem si od ní vzala kousek větvičky na namnožení a brzy mi i kvetl.

hodnocení

0x

Mám několik ibišků, jak je to možné,tak je dám na balkon a tam jsou až do silnějších mrazů. Letos jsem je dala domů počátkem listopadu. Protože venku i přes postřik chytí mšice, tak je ostříhám tak, že nemají skoro žádné listy. Zdá se, že jim to nevadí, protože na jaře, jak mohou jít ven, tak jim úplně nebo zčásti vyměním hlínu (jedná se o velké rostliny) a celý srpen a září nás těší záplavou květů, jsou to převážně plnokvěté rostliny různých barev. Během léta je samozřejmě denodenně, někdy i ráno a večer zalévám a každý týden dostanou hnojivo. Jarka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]