Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značky na stromech v lese

Od: gerkau odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

při procházce v lese jsem narazil na spoustu různých stromů, na kterých byla značka viz přiložené fotky. Nebyl jsem schopen vygooglit, co ta značka znamená. Stromy vypadaly zdravě, ale zmátlo mě, že značka byla i na pařezu. Značky byly v různých výškách. Snad by lesáci neměli v plánu kácet takové krásné a vzrostlé stromy. Dokážete někdo objasnit?

Značky na stromech v lese
Značky na stromech v lese #2
Značky na stromech v lese #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Konkrétně tahle značka je upozornění na triangulační nebo geodetický bod.
gerkau
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď. Máte, prosím, zdroj této informace? Nikde se mi ji nedaří ověřit.

Zdrojem této informace je můj les, kde je několik nivelačních značek a u každé je stejně pomalovaný strom :)

hodnocení

3x

Stromy určené ke kácení se zpravidla označují prostým červeným flekem.

Značky na stromech v lese #4

hodnocení

0x

Ad @jethro - Lesy ČR tvrdí lesycr.cz/..., že triangulační bod je tohle

Značky na stromech v lese #5

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno jsem sledoval v TV relaci o těžbě stromů,v kůrovcových kalamitách.Les v cjráněném území byl prodán k samovýrobě zájemcům.Stromy pro každého byly označeny jeho kodem.
JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]