Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fíkovník drobnolistý začal opadávat

Od: ozziash odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
moje přítelkyně má už přes dvacet let doma tohoto Benjamína (Fikovník drobnolistý). Od pořízení s rostlinou nebyly za celou dobu žádné problémy. Cca před rokem ho přestěhovala do jiného bytu a v srpnu minulého roku ho přesadila do jiného květináče a hlíny. Zalívá ho cca 2x týdně shora. Zhruba před měsícem začal hodně opadávat a nevíme si rady proč. Nenapadá vás, čím by to mohlo být, či jak tomu zamezit? Děkuji předem.

Fíkovník drobnolistý začal opadávat
Fíkovník drobnolistý začal opadávat #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zalévat 2x týdně v zimě mi připadá až dost. Ubral bych zálivku a ještě zavzpomínal, zda nechytnul průvan.

hodnocení

0x

Tenhle Benjamínek je strašně citlivý na prostředí, když jsem jej v kanceláři posunul o 2 metry do strany,kde na něj dopadalo jiné světlo od okna,hned začal shazovat listy. Vrátil jsem jej zpět a přestal. Vidím,že vedle je těleso ústředního topení, to může být také důvod shozu listů.

ozziash
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale Benjamínek už u topení stojí víc než rok a opadávat začal až před měsícem.

ozziash
hodnocení

V květináči se teď objevily tyto malé bílé drobečky. Může se jednat o nějakého škůdce?

doplněno 07.01.20 16:07:

A vypadá to, že se i hýbou, takže to nejspíš škůdce bude.

Fíkovník drobnolistý začal opadávat #3

hahanaj*
hodnocení

0x

Tak v první řadě to není fíkusovník,ale fíkus drobnolistý benjamín.

A bílé "cosi" v zemině jsou molice - nejlépe je vždy zeminu vyměnit, ale stane se že si je člověk zase přinese nebo se z jiných květin které doma máte zase dostanou zpět.

Pomáhá hodně do zeminy zastrčit pár stroužků česneku , a koupit žluté lepové destičky/šipky/ mají je v květinářství nebo v drogerii. Mám je u všech květin zapíchnuté v květináčích v zemině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]