Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakládám přírodní zahradu a potřebovala bych poradit, jaké trvalky popř. bylinky mám zasadit, aby k nám létali motýli a včely, čmeláci.
Děkuji.
Ono záleží kde, myslím klima, orientaci vůči slunci, druh půdy, jestli v rovině a jak zahrádku velkou. Může to být jen bylinková zahrádka nebo zahrada v anglickém stylu, kdy je to něco jako vylepšená příroda třeba s kouskem lesíka, loučkou, kameny, jezírko/?/
Tak mi dva dny trvalo, než jsem si vybavila jméno modře kvetoucích keříčků, co jsem před pár lety vysadila a na které jdou motýli spolehlivě! Ořechokřídlec /někde píšou ořechoplodec/, lidově modrovous. Je to keřík od půl do 1 m. Chce slunné stanoviště, snese docela sucho, zjara ho sestřihnu tak 25 cm, a v půli léta rozkvete na nových větvičkách a voní. Kvete skoro až do října. Je více druhů, mám tři, z nichž jeden má světle zelené listy a dva tmavozelené. Keříky trochu připomínají budleu- motýlí keř. Ten ale vyroste o dost výš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.