Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Africká fialka a rozdíly v délce nakvetení

Od: evakop odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Starám se v práci tak trochu o kytičky. Celý život jsem to měla tak, že jsem doma každou darovanou kytku v květináči úspěšně umořila. Nyní, kdy už jsem takzvaně ve věku, se mým kytkám začalo dařit. Úspěšně jsem také některé řízkovala. Dobrou zkušenost mám opakovaně s africkými fialkami, kde z listu si člověk vypěstuje novou plnohodnotnou rostlinku. Nicméně moje poslední pěstovaná generace, která měla stejné podmínky,pustila lístečky skutečně pomalu a nekvete vůbec. Nechápu, co jsem udělala špatně...když to dělám pořád stejně. A myslím, že fialky množím tímto pokusem naposled!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná, opravdu jen možná, že je to tím, že je sadíte do velkého květináče. Každá kytka nejprve zakoření. Když má velký květináč, trvá ji to dlouho. Navíc půda, ve které roste je za tu dobu plná solí a plísní. Mám zkušenost, že se fialkám líbí v malých žardinkách, květináč jako miska. Až má dostatek kořínků, pak se začne snažit o listy a naposledy o kvetení.

hodnocení

0x

Mám pár fialek, které jsem si vypestovala z lístečku, ale poslední dobou kořínky nepouštějí a začnou hnít, tak je vyhodím. Také nevím, čím to je. Možná tím, že je zimní období.

hodnocení

0x

Rady, jak africké fialky řízkovat a množit: :)

saintpaulia-africkefialky/...

liska5
hodnocení

0x

Možná až bude jaro.

Tady v kadeřnictví měli o svátcích volno a topení jen na minimum, af. fialky nachladly a zhynuly.

evakop
hodnocení

Právě proto se ptám, protože jsem to udělala úplně stejné. Vím, že do malých, vím, jak zalévat, dřív vykvetly rychle, teď to nekvete a nekvete...

hodnocení

0x

Jak to trvá dlouho od zasazení řízku, mě poslední od kámošky taky trvala trochu déle

liska5

Já lístky dávala do malých sleniček do trochy vody a sázela, až se vytvořily pořádné kořínky. Vy je sázíte rovnou do substrátu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]