Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypěstovat libeček

Od: martinna® odpovědí: 5 změna:

Ahoj,naše rodina miluje libeček skoro ve všem a zajímá mě zda máte někdo zkušenost s pěstováním na balkoně v kyblíku.

Svítí na něj celý den slunce a mám ho vždy velmi slabý a nelíbí se mu. Nějakou zkušenost? Děkuji všem za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

3x

To je jak s pažitkou. Taky, když nemá spojení se zemí, tak strádá. V záhoně jsou libečky po prsa, na balkoně ubožáci.

lidus*

Je to tak, na zahradě velké keře, co je manžel pooře a ony rostou a rostou, na balkoně ubožáček a tak raděj libeček v mrazáku. Liško a i s tou pažitkou máte recht, na zahradě kopce a krásná, na balkoně nitky a strašná, je to jedna a ta samá, odrytá z té venkovní.

zahradkar
hodnocení

1x

Dobrý den,

libeček chce polostín a žádné velké hnojení, pak vybíhá rychle do květů.

Vodu chce.

evakop
hodnocení

0x

Libeček jsem měla na zahradě jednou. Vyrostl do obrovského keřiska. Asi to nechce malý květináč, ale pokud možno co největší, když už nemáte zahradu. Libeček je totiž co do velikosti skutečně maxi bylina!

hodnocení

0x

Libečku se nejlépe daří na zahradě. Pokud nemáte možnost zahrady a máte jen balkon, je potřeba něco velkého na pěstování třeba kulatý malťák. Pak potřebuje dost vody, ale ne přemokření. Sluníčko mu nevyhovuje, ale prospívá dobře v polostínu i stínu. Půda by měla být spíše humózní, rozhodně ne písčitá či písčitohlinitá, raději hlinitá až mírně jílovitá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]