Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezsemenná vinná réva

Od: jaroslava® odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu, chtěla bych na zahradu bezpeckovou vinnou révu, zahrada je v Brně - Komíně. Víno už tam mám, ale je se semínky. Jaká odrůda by byla vhodná?

Děkuji za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám modrou NERO, netrpí žádnou chorobou a BÍLOU CHRUPKU.

vilik*
hodnocení

0x
Doporučuji obrátit se na nějakého místního pěstitele a poptat se u něj, nebo oslovit solidního nadšence, který by poradil a sazenice sehnal.
Co si budeme povídat, réva je trochu věda, je potřeba vědět, kde ji budeme pěstovat, venku, ve skleníku, chráněné stanoviště, v jaké nadmořské výšce. Také je potřeba zhodnotit, jaké jsou požadavky na rezistenci chorob, jestli je potřeba pěstování na podnoži, jestli budete provádět postřiky. A to celé u vás doma nemusí fungovat a musíte zkoušet dál.
Pokud nevíte, něco vyberete, nějak to poroste nebo taky ne, pak to necháte nebo zlikvidujete.
U nás je například asi nejlepší velmi dobrá bezsemenná odrůda, kterou jsem koupil jako Vanessu, nebo jiné dvě jménem Kišmiš 342 a Kišmiš Nachodka. Zato jinde oblíbené držáky do vyšších poloh včetně Nera a Chrupky, mimochodem obě se semeny, jsem pro špatné zkušenosti vykopal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]