Nejste přihlášen/a.
Ano, čekanka je v syrovém stavu hořká. Je to normální a želvě to vůbec nevadí. Pro lidi se blanšíruje, aby se hořkosti zbavila. Když se připravuje třeba zapečená, tak se z ní ta hořkost tepelnou úpravou vytratí. Je to moc dobrá zelenina. Uchovávat v temnu a chladu. Způsob jak ji skladujete, je správný.
Ale do salátů se nespařuje, jen se dobře omyje a odřízne se ten konec. Když se pak zaleje nějakou tou zálivkou, tak už není ta hořkost tak výrazná. Většinou se míchá s jinými saláty.
Čekanky /kulatá červená, žlutá puky/ obsahují hořčiny, které jsou pro naše tělo velmi prospěšné, protože je v normální stravě povětšinou nenacházíme a je dobré čekanky do jídelníčku zařazovat.
Výrazná hořkost by při správné sklizni a skladování neměla vznikat. Proto se při převozu čekanky balí do tmavých papírů a jako to máte Vy, skladují se ve tmě. Denní světlo není vhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.