Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tillandsie-zkušenosti s rozmnožováním

Od: juglans® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den vespolek.Tillandsie mi udělala odnože ,chtěla bych zkusit namnožit.Nemám zkušenost,ale je mi jasné,že zatím když nemají odnože kořínky,nebylo by dobré je oddělovat od mateční rostlin,kterou sem ,ale musela seříznout.Takže to ted vypadá tak,že kolem seříznuté rostliny,nízko nad zemí je 6 mladých rostlinek.dotaz mám k tomu,zda by nebylo dobré celé přesadit a dát rostlinu hloub,tak aby se mladé výhony,mohly lechce přihrnout zeminou?mám obavy,aby nějak nezahnily.děkuji za zkušenosti.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Nepíšete, který druh tilandsie máte. Ale jediné, co bych neradila, je v tuto dobu celé přesazovat a už vůbec ne utopit v zemině. Většina tilandsií, když vykvete, zahyne, ale před tím vytvoří mladé, aby zanechala potomstvo. Tak buď vše nechte jak je, odnože si vytvoří kořínky, nebo mladé (pokud už to jsou trochu narostlé rostlinky) oddělte a dejte do substrátu pro sukulenty, nebo do agroperlitu. Opatrně se zálivkou, jsou to sukulenty, aby neshnily. Spíš 1x týdně rozprašovačem přestříkněte vodou, ale zálivky jen minimálně. Ida

doplněno 15.12.19 18:53:

Tak držím palce... Ida

hodnocení

Dobrý den,děkuji za odpověd,jaká Tillandsie to je,nevím,už jsem dávno zapomněla,jaký měla květ,když jsem ji koupila.Základně pěstování,tak nějak vím,jen jsem neměla možnost nikdy pozorovat,jak je schopna pouštět kořínky u odnoží,jsou nad urovní substrátu.Jinak,moc nezalévám,opravdu dbám aby měli vlkost vzdušnou a často větrám,četla jsem ,že mají rádi okysličování.Také jsem užasla,že vlastně,měla jsem ji venku,dobu,už na vyhození,jelikož podruhé nekvete a náhle jsem si všimla,že obrostla odnožemi a proto jsem ji vzala honem domů a dělám pokusy:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]