Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá Orchidej, jak udržet modrou barvu?

Od: ola® odpovědí: 9 změna:

Prosím mám modrou Orchidej, jak udržet modrou barvu květů? Mám ji nějak něčím podlévat, nebo přidávat nějaké modré barvivo do zálivky? Děkuji

Modrá Orchidej, jak udržet modrou barvu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Další květy už budou mít normální (zřejmě bílou) barvu. Doma barvení neuděláte.

doplněno 12.12.19 22:31:

Změna barvy květů vlivem pH je známa u hortenzií s červeným (růžovým) květem na modrou. Může mi někdo z odpovídajících sdělit, jak se zalitím kamencem, zapíchlou hliníkovou lžicí, zahrabaným alobalem nebo změnou ph změní barvivo v květech, když tam není přítomno. Nebo viděl někdo, že se tímto způsobem změní bílá barva na nějakou jinou?

jofa*

Všelijakých různých pokusů existuje pro dočasnou změnu barvy. novinky.cz/...

lidus*
hodnocení

2x

Také jsem ji dostala a já byla ráda, že napodruhé už kletla bíle, ta modrá mi přišla šílená.

liska5
hodnocení

1x

To jsme kdysi lili inkoust do vázy s bílejma kytkama a pak měli modrou růži, modré konvalinky nebo namodralé bledule... Jenže to byly řezané květiny, zatímco orchidej má kořeny. Pak na to musí být taky nějaká chemická finta. To bych se ptala u zdroje- v květinářství.

cesmina*
hodnocení

0x

Nevím sice ,co máte za druh ,ale myslím ,že modrou ji budete mít pouze pokud její květy natřete na modro.Nepřijde vám ta rostlina jako nabarvená? Já jsem ještě v obchodě neviděla modrou orchidej ,ale možná ,že jsou.

jofa*
hodnocení

0x

Substrát musí mít pH 3,5-4,5, zalít 3-5g kamence amonného na litr dešťové vody. Nebo zapíchnout do květináče hliníkovou lžíci. Rada je, ale za případnou škodu neručím.

doplněno 11.12.19 17:16:

Pro představu: pH 3 má ocet, pH 4 pomeranč, jablka.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Modrých květů u falenopsisů se nedaří šlechtěním dosáhnout, tak se, tuším, američani jako 1. uchýlili k umělému obarvení. Vyvinuli speciální barvivo z čistě přírodních látek, které kytku nazahubí a jehož složení není všeobecně známo (patent). Když se podíváte ke spodní části květního stvolu, najdete tam voskový hrbolek, kterým je ucpaný otvor po vpichu pro ono modré barvivo. Když vám hned po odkvětu stávajícího stvolu kytka vyžene další, může se stát, že i na tomto vykvetou mdré květy. V příští sezoně už modré nebudou. Pokusy s modrým inkoustem, tuší, modrou skalicí i potravinářským barvivem selhaly a kytku většinou zahubily. Takže bohužel, čekají vás už jen bílé či světlounce růžové květy. Ida

mak*
hodnocení

0x

Modré zbarvení květin způsobuje hliník. Jsou na to speciální hnojiva, nebo prý stačí ke kytce zapíchnout hliníkovou lžíci, případně pod ní zahrabat kus alobalu. Každopádně je to znásilňování přírody a to nikdy není snadné.

liska5

V přírodě barví květy do modra antokyany, záleží na kyselosti půdy, jak moc. Zásaditější by znamenalo modřejší. S tou lžicí to zkusím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma modra orchidej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]