Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je aloe humilis jedlá?

Od: dominikjanu odpovědí: 5 změna:
Potřebuji pomoct koupil jsem si aloe humilis a nemůžu nikde najít jestli je jedlá nebo ne. Děkuji
Je aloe humilis jedlá?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Odborníci tvrdí, že léčivé účinky má pouze Aloe vera, která tyto léčivé látky dovede vytvořit i v našich podmínkách (pokud se letní venku na slunku). Vaše aloe nebude přímo jedovatá, ale léčivé látky některé z jiných druhů aloí tvoří pouze v zanedbatelném množství i ve své domovině, kde mají ideální podmínky. U nás se Aloe humilis pěstuje pouze pro hezké květy, hojné odnožování a dost variabilní vzhled - podle podmínek, které jí dopřeje pěstitel. Ale pozor, vrchní zelená "pokožka" s ostny je jedovatá i u Aloe vera. K léčení se využívá jen vnitřní gelovitá dužina. Ida

A ještě k té jedovatosti dodám, že je také příšerně hořká. Já jsem to nevěděla a jednou jsem ji rozmixovala do ovocného nápoje, naštěstí to bylo tak hnusné, že se to nedalo pít. Jinak bych se asi přiotrávila. :-D

Já si kupuji tohle a je to vynikající, hořké to není a jsou v tom kousky aloe vera.

Feraxi, také to znám, ale chtěla jsem něco domácího, opravdového a bez konzervantů a cukrů.;) A mám tu rostlinu doma, tak jsem si říkala, že to bude fakt výborné. :-D No a musela jsem to vylít. Ale kdybych ji bývala byla oloupala a vyndala jenom tu rosolovitou část, tak by to bylo v pořádku. Ale já to nevěděla.

dominikjanu
hodnocení

Děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]