Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek - opadaly všechny listy po přenesení

Od: lm® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Celé léto jsem měla venku dva ibišky,po přenesení dovnitř začaly jednomu z nich upadávat listy.,Přenesla jsem proto (raději oba)na trochu chladnější stanoviště,protože se mi zdálo,že je na ně přeci jen trochu teplo.Ale listy opadaly všechny,škůdce žádné nevidím,druhý ibišek stojí vedle něj a zdá se v pohodě.Zemina je vlhká,rosím listy...nevím už si rady

.Už jsem takhle dříve o ibišek přišla,tak se ptám ,co se dá dělat?Ještě dodám,že ty listy upadávají celé,ne aby třeba jen špička oschla a pak upadl-to ne,jsou stále zelené když odpadnou.Oba ibišky jsou koupené letos v Obi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hm, ibišek nemá rád změny. Ideální teplota v mimo sezonu je cca 15°C a poměrně mírná zálivka (jen aby bal úplně navyschl). Zkuste zadat IBIŠEK do zdejšího vyhledavače, už tady toto téma bylo několikrát...

lm®
hodnocení

Hledala jsem ve vyhledávači ale přímo tohle jsem nenašla.Co ted s ním?Venku jsem ho nechat nemohla ,to by zmrzl,takže změna ho čekala tak i tak.Ale měla jsem ho dát na chladnější místo hned,protože venku už taky koncem léta taková horka nebyla...Holt se za něj budu modlit ,aby se vzpamatoval...Hezký den

hespa*

Im, ibišky vždycky reagují na změnu. Moje to po letnění dělají taky. Vždycky pustí nějaké listy. Zalejvejte podle potřeby, když si říká. Však on se vzpamatuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]