Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si letos na jaře zasadit lísku, ale potřebovala bych poradit - která odrůda je samosprašná a odolná proti horším klimat. podmínkám i chorobám? (-předhůří Šumavy, 465 m. n.v.). Příp. máte jinou radu? Děkuji.
Já mám vysazené lísky Lombardskou a Hallskou. Název třetí odrůdy neznám, dostala jsem odkopek od paní z Jeseníku. Lísky začaly rodit třetím rokem. Zda jsou samosprašné nevím, ale rodí. Odolnější by měla být Hallská. Keře se rozrostou do větších rozměrů během 2 - 3 let. Zkuste si vysadit obě odrůdy jako mám já.
Ano, poradím, aby jste si dobře rozmyslela vysadit tento keř. Stává se mnoha zahrádkářům, že vysadí keře lískových oríšků, ale úrodu sklidí někdo jiný. S chlupatým ocáskem.
Na odrůdy se podívejte na třeba stránky ovocné školky Bojkovice - www.stareodrudy.org
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.