Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, trápí mě můj milovaný brambořík. Minulou zimu mi krásně kvetl, mám ho již třetím rokem, v březnu jsem však začala snižovat zálivku, vyndala a očistila hlízu, kterou jsem schovala do chládku na stinné místo a na konci září opět zasadila. Začala jsem pomalu zalívat, ale brambořík nereaguje. Hlíza nechce ani zakořenit a vypadá to, že brambořík už je kaput. Pokud byste měl někdo stejnou zkušenost, ale s dobrým koncem, dejte prosím vědět. Budu ráda za každou radu. Moc děkuju. L.
Vypadá to, že je opravdu po něm. Někdy se stane, že ta hlíza tak vyschne, že je po ní. Já osobně bych ho nenechala tak dlouho venku z květináče. Zkuste do hlízy dloubnout nožíkem, zdravá hlíza by měla být trochu jako hlíza jiřiny, ne zcela vyschlá.
Zdravím. Taky si myslím, že hlíza uschla. Někdy člověk prostě pozapomene a je zle. Já mám tolik kytek, že raději předcházím takovýmto situacím. Jak bramboříky skoro zatáhnou, hlízám dám novou zem (bez zálivky) a nechám dozatáhnout. Umístím buď ven do stínu pod strom, kde občas dostanou pokropení deštěm, nebo nechám na chodbě na okně a občas zaliju, aby nedošlo k usušení. Jak začne růst, už má novou zem a nezastaví růst přesazením. Nechat hlízy mimo květník bych neuhlídala. Navíc zem vyrovnává velké výkyvy vláhy i teplot. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.