Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní nůžky, které?

Od: naufrago® odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer, máte prosím někdo praktickou zkušenost s různými zahradními nůžkami? Sháním je pro babičku. Je jí přes 80 a revma jí práci na zahradě také neusnadňuje, takže mě zaujaly různé mechanismy slibující efekt s menší námahou. Zatím jsem koukala na tyto:

fiskars-online.cz/...

fiskars-online.cz/...

fiskars-online.cz/...

fiskars-online.cz/...

Dokázal by mi někdo říci, jaký je mezi nimi v praxi rozdíl nebo které by pro můj účel mohly být nejlepší?

Předem děkuji :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Použil bych nůžky z třetího odkazu. Hodí se i pro menší ruku a nevyžadují velkou sílu. Mám podobné a je to OK. V žádném případě nekupovat nůžky, které mají jen jeden břit, který se opírá o plošku. Tyto nůžky nestřihají, ale štípou a je potřeba větší sílu.

hodnocení

0x
Nejsem odborník ale vzal bych s rovným ostřím. Jednou jsem měl se zahnutým a peklo.
A taky by bylo fajn, kdyby byly namačkávací. Tedy, aby větev nemusela cvaknout na jedno stisknutí ruky ale pomalu mačkala a ony postupně ucvakávaly.
doplněno 16.11.19 20:22: Ty odkazy jsem nekoukal.
hodnocení

Díky, to rovné ostří možná nebude od věci. Ale vždycky měla ty zahnuté, tak jsem primárně koukala po těch. Třeba se k tomu ostří ještě někdo vyjádří.

jabraka*
hodnocení

0x

V Lídlu jsem koupil zahradní nůžky kovadlinkové s ráčnou. Protože nevyžadují příliš velkou sílu ke střihu,ostatní dvoubřité jsem odložil.Silnější větvičky kolem 1,5 cm se stříhají i na tři zmačknutí.

JABRAKA

hodnocení

Jabrako, kovadlinkové máme, ty máme na tlustší větve, které jí někdo vždycky přijede sestříhat. Ale na takové to malé sem-tam zastřižení potřebuje právě tyto menší do jedné ruky... vánoční dárek :)

hodnocení

0x

Zdar..

Já fiskáry dostal předloni k ježíšku ale musím přiznat že staré KDS stříhají líp. Ty co mám se už asi nevyrábí ale nejpodobnější jsou KDS SEDLČANY 4525

hodnocení

0x

Fiskars umí udělat dobré věci, ale nůžky neumí.

doplněno 16.11.19 21:40:

Podívejte se na značku Bahco.

hodnocení

0x

Zcela souhlasím s předešlou odpovědí. Vždy núžky dvousečné. KDS je klasika ,určitě nesklame.Druhá možnost je Bahco

P 126-19-F-480.Jsou lehčí i levnější. Múj táta ale jiné než KDS nepoužíval.

Také jsem byl nůžkami od Fiskarsu zklamaný. Mám nekolik seker, rýč, nuzky na teleskopické tyči a spokojenost. U nůžek nikoliv, používám Bahca kde je možnost vyberu velikosti rukojeti a i velikost čepele.

kami*
hodnocení

0x
Nejlepší nůžky co jsem kdy měla v ruce já na tenší větve byly Fiskars.
kamir.cz/...
Vydržím s nimi stříhat dlouho, protože mi přijde, že namáhají mnohem méně ruku, než klasické. Nikdy mi neudělaly puchýř, jako jiné s protiskluzovým povrchem, tím se kůže totiž sedře při práci bez rukavic. Pérko v těchto nůžkách nikdy nevypadlo, jako u některých mých jiných nůžek, ani neprasklo.
Obecně bych už nekoupila nůžky, které nemají přesah ostří čelistí. Některé levné nůžky se při stříhání jen dotknou a kůra větví zůstane nedostřižená. Přesto mám ale i nůžky, které za 100,- Kč prodává Kaufland, a ty používám také. Převodové nůžky na silné větve mám také, ale v těch mi často praskne pérko.

host
hodnocení

0x

V dTestu byly vyhodnocené jako nejlepší zahradní nůžky Wolf Garten. Jsou ve dvojím provedení -. dvojbřité, nebo kovadlinkové, kde břit tlačí na rovnou plošku, ale pro jemnější stříhání jsou trochu nemotorné, nevejdou se do užších míst.

. Případně mají i další verzi s převody pro silnější střih. Pro běžného zahradníka, který chce ustříhnout tulipány, slabší větvičky, vinnou révu, různé větve a i tlusté stonky bylin a rostlin jsou obvykle používané běžné dvojbřité nůžky.

Drahé nůžky udělají tutéž službu jako laciné nůžky do stovky Kč, ale ty méně vydrží.

jirik50*

několik let používám něco podobného jako jsou ty šedesátosmičky a paráda

hodnocení

0x

Po 50-ti letých zkušenostech jedině Voff Garten jednobřité. A to na suché i čersvé dřevo, včetně kytiček. Dělají se ve dvou délkách. Mám ty kratší. Kdysi jsem v Obi narazil na velkou bednu těch menších nůžek byly po 120Kč. Mohlo jich tam být snad tisíc. Neuvěřitelný. Vypadalo to jako výprodej. Vzal jsem čtyři. Po deseti letech jsem zbylé tři rozdal sousedům. Všichni jsme stále spokojeni. Nebrousíme a stříháme do 8-10mm.

hodnocení

Jejda, to je nových odpovědí - už nechodí na mail? Každopádně díky za ně.

Jsem teď dost na vážkách. Fajn je určitě spousta těch nůžek, ale tak nějak si představuju, že všichni jste chlapi při síle, kteří ten rozdíl moc nepocítí. No a babička má přes 80 a pořádné revma :-/ pro představu, neotevře PET lahev z obchodu... zkusím ještě oběhat pár obchodů (nedaleko mám třeba slušné železářství) a pokud se budou rady shodovat, tak se podle toho zařídím *palec*

asd1
hodnocení

0x

Fiskars má dobré sekery a rýče, ale nůžky neumí..

Koukni spíš např. na Bahco.. A záleží i na co přesně mají být a jakou má ruku (levák pravák malá/ střední/ velká ruka)

Docela dobré jsou tyhle, kupodivu patří k levným...: kamody.cz/...

asd1

Další slušné levné Bahco PG12F: penta.cz/...

asd1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]