Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s hortenzii před zimou?

Od: sebor® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, nevím, co s touto hortenzii před zimou,. aby příští rok zase tak krásně kvetla. Poradíte? Díky Sebor

Co s hortenzii před zimou?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x
Zdravím. Pokud byla vaše hortenzie i s květníkem celou sezonu venku, vytáhněte ji z květníku a zakopejte někam na stinné chráněné místo (třeba ke zdi domu) v zahradě a o něco hluběji, než má povrch nyní + prolijte vodou. Nasypte na ni hromádku rašeliny + obalte chvojím, jako ochranu před mrazy. A nic na ní nestříhejte. Na jaře dát novou kyselou zeminu + hnojivo pro kyselomilné rostliny a vrátit zpět. Pozor na jarní a květnové mrazíky - v květníku je nesnese.Vystříhejte suché výhony a suché konečky stvolů (+ event. upravte střihem tvar podle již viditelných živých pupenů). Pokud ji pěstujete v bytě a nemáte zahradu, odstříhejte jen květy a dejte na co nejchladnější místo doma (chodba...), klidně ve tmě - bude mít holé stvoly. Kontrolujte vlhkost - nenechte usušit. Na jaře pak (přelom únor-březen) přesaďte do nové kyselé zeminy + hnojivo, vystříhejte suché výhony a suché konečky stvolů (+ event. upravte střihem tvar podle již viditelných živých pupenů), dejte na světlo a zahajte běžnou péči. Ida

hodnocení

2x

Máte možnost zakopat ji na zimu do záhonu? (bez květináče). Pak ji můžete nechat jak je a dát do záhonu. Na jaře ostříhat.

jabraka*
hodnocení

1x

Dnes jsem sledoval pořad v televizi a o hortenziích bylo řečeno,že zimu překonávají velmi dobře.Sestřih jen zaschlých odrostů a stále zalévat.Přihrnout štěpku,kůru,nebo rašelinu ke kořenům určitě neuškodí.

JABRAKA

hodnocení

Díky za odpověď. Jak moc jí ostříhat, rekl bych, že jen květy. S.

hodnocení

Ahoj Ido, díky moc za věcné rady. Budu volit druhou variantu- ostříham květy a dám do nevytapene garáže. Zdraví Vás Sebor

jirik50*

já bych stříhal na jaře, až znovu obrazí, když jsem ji ocvakal na podzim, málem nepřežila, ale mám ji stále venku, ne v květináči

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]