Nejste přihlášen/a.
Břidlice ráda praská, ale jinak je měkká. Zkusil bych to obyč. vrtákem na kov. Vidiákem určeným do zdi je totiž třeba vrtat s příklepem a to by asi nedopadlo dobře. V podstatě stejný způsob doporučují i zde.
Ne každý vidiák potřebuje příklep. Na vrtání bez příklepu jsou (nebo aspoň kdysi byly) vrtáky s břitem označeným žlutou barvou.
Pokud nepotřebujete těch děr moc, můžete vrtat i obyčejným vrtákem, ale počítejte s tím, že se brzo otupí.
No jasně, nepočítal jsem, že by někdo vrtákem na kov dělal díry do tašek na celou střechu. Je mi jasné, že vrták na kov nebude věčný . Vidiáky pro vrtání bez příklepu jsem v běžném železářství nepotkal (pravda , taky aktivně nesháněl), všechno má hranu oblou jak dětská prdelka, pochybuju, že to bez příklepu bude brát. Až budu mít cestu, tak se schválně zkusím zeptat
.
Např. do plné cihly jedou bez příklepu všechny vidiáky v pohodě, aspoň co se týče malých děr pro hmoždinky...
Jsou vrtáky do kovu s SK plátkem, ty by měly fungovat i na víc děr, příp. kdo má diamant. brusku tak si může vidiák upravit..
Záleží kolik děr a jak velkých, jestli jedna tak to vyvrtá i klackem jako při rozdělávní ohně "na pračlověka"
Vidiák od HILTI. Radím si ho pújčit, Jsou drahé ale nezničitelné.Když si ho koupíte tak bez příklepu, otáčky vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.