Dobry den, pozadam o radu. Nevi nekdo, co se deje s travnikem? Mam tyto hnede fleky roztrousene lokalne po pozemku. Nehnojil jsem ani nepouzival postrik. Dekuji Richter
Některým rostlinám v trávníku přes zimu zahyne nadzemní část, nebo hynou celé. Tráva ale zůstává zelená. Tam kde tráva není, zůstává vidět jen hynoucí jiný plevel
kami*
Název plevele bych tipla na nějaké rdesno, polygonum. Já ho zatím před vykvetením vyrývám ručně a rozkopnu drn trávy a dosadím místo plevele, část drnu mi trávník zkrášlí rychleji, než výsev trávy. Nebo použít jed na dvouděložné, až bude teplo a rostliny budou mít listy. Pak třeba dosít trávu. My sekáme později a naše tráva se tak množí semeny sama.
Zdravím. Rostlina ve vašem trávníku patří mezi Šruchovité, řekla bych, že je to přímo Šrucha zelná = Portulaca oleracea. Je to ve skutečnosti jedlá rostlina s mnoha léčivými účinky a dá se vyžít v kuchyni : mudr-alena-hamplova.cz/... nebo si počtěte zde: google.com/... jinak je to rostlina jednoletá, pokud ji nenecháte vykvést a vysemenit, můžete být rychle bez šruchy. Patří mezi rostliny dvouděložné, takže ji lze zničit postřikem na dvouděložné plevele. Ida
Diky moc, to bude urcite plevel. A ja mel strach, ze to je nejaka nemoc, plisen. No, odbornik ze me nebude Každopádně na jare budu postupovat, jak pisete. Jeste jednou dekuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.