Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezničitelná pokojovka

Od: nisla® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

neznáte tuto pokojovou rostlinu - viz obrázek? Máme ji už několik roků v zaměstnání, a na to, jaké má chuděrka katastrofické podmínky, neustále roste. Nekvete, jen má delší "šlahounky" s olistěním. Když se ostříhá, tak zase obroste. Je snad nezničitelná.

Děkuji

Nisla

Nezničitelná pokojovka
Nezničitelná pokojovka #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tipuji cisus routolistý.

Ale z jediného listu se neurčuje moc dobře :). V odkazu si prohlédněte celou rostlinu.

hodnocení

Tipujete úplně správně. Je to ona.

Děkuji

72mona3*
hodnocení

3x
Žumen (cissus), na 100%. Máme asi už třicet let. M.
doplněno 08.11.19 14:42: :-P
bomba*

Přesně. V broucích rebeluje, ale v rostlinách exeluje*smich* je to žumen.

hodnocení

2x

Žumen to je. Mám ho už 30 let. A omyl. Je zničitelná. Podle darovaných rostlin i dost rychle.

hodnocení

1x

Tohle má trochu jiné listy, ale myslím, že to bude to samé, nebo blízce příbuzné. A ujišťuji Vás, že se to dá zničit poměrně snadno nespávnou zálivkou.

A jsem rád, že konečně vím, jak se to jmenuje ;).

Nezničitelná pokojovka #3
hodnocení

Asi budou příbuzní, ale my máme opravdu ten cisus routolistý jak píše "bimbam". Zničit se ji nepodařilo, jen já ji pamatuji cca 10 roků. Zažila přelití i sucho a vytrvala. Občas jí uschne nějaký ten list, ale nevzdává to. Ta Vaše je krásná.

72mona3*

To by mohl být Cissus rhombifolia Ellen Danica.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]