Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinku

Od: dvorakova odpovědí: 10 změna:

Prosím poznáte co je to za palmičku?

Chtěla bych si ji pořídit.

Děkuji

Co je to za rostlinku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

6x

Molineria capitulata

hahanaj*

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Toto nebude palma, ale Aspidistra = Kořenokvětka nebo-li Domácí štěstí. To malé v opředí je Africká fialka. Ida

Přiklonila bych se ke kořenokvětce, mám ji doma a tak jsem se dívala na wikipedii, jsou tam vyobrazené s různými listy.

bekycek*
hodnocení

1x

Připadá mi, že v květináči je několik palmiček, mohly by to být i datlové, velmi snadno se nechají vypěstovat z pecky koupených datlí

liska5

Nejvíc mi to připomíná kokosovou palmu, jak píše Denny. Jako nějaké její boční výhonky.

Datlová palma určitě ne, ty jsou štíhlé ostré, s takovými vlákny.

lida*
hodnocení

Určitě to kořenokvětka není. Mám ji doma, lupeny jsou tenší, a nejsou vroubkované!

hodnocení

0x

Mohlo by to být několik mladičkých rostlinek palmy areca catechu. Ještě bez rozvinutých listů. Kořenokvětku moc netipuji, ta má zcela hladké listy. Nicméně kořenokvětku doporučuji k pěstování. Rostlině na fotce je opravdu hodně podobná, na pěstování nenáročná. Největší výhoda - dobře snáší (vyžaduje) zastíněné kouty.

lida*
hodnocení

Areca to určitě taky nebude.

Takto ty listy vypadají a nerozvinují se.

Rostlina odnožuje a tím vyplňuje květináč.

hodnocení

0x
Připomíná mi listy kokosku. Ale způsob rozmnožování je uplne jiný. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]