Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přihnojit tulipány před sázením

Od: petaja® odpovědí: 3 změna:

Máme doma odleželý káličí hnůj, mám dát hnůj, na to trochu zeminy a cibuli? Anebo promítchat zeminu s hnojem a do toho sázet? Cibulí mám hodně, tak mi přijde lepší vždy přihodit trochu hnoje pod cibuli, poradíte? Děkuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Hnůj pod cibulemi se bude během podzimních dešťů a na jaře splavovat do hloubky pod cibule, a přijde v niveč. Bylo by lepší namíchat kompostovou zem s trochou písku, pak poklást tulipány => jste tak 15 cm hluboko + vrstvu lehčí zeminy bez hnoje (aby se nespálily kořínky), a na ni dát teprve směs hnoje se zeminou. Navrch přikrýt horší zeminou, abyste nehnojila plevel. A s dešti se budou postupně živiny z hnoje uvolňovat a vsakovat ke kořenům na podzim i na jaře. Ida

hodnocení

1x

Tak jako převážná většina cibulovin, tak i tulipány nesnáší organické hnojení. Pokud tedy nemáte hodně vyzrálý kompost, tak na králičí bobky a podobné věci zapomeňte.

hodnocení

0x
Přijde mi rozumnější dát cibulky a na ně rozhodit pár bobku. Ty pak nebudou v kontaktu s kořínky a přitom budou v dosahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]