Dobrý večer, mám vypěstované avokádo z pecky, je cca 1,5m vysoké a 4 roky staré. Přestává se mu dařit, začínají mu hnědnout listy od spodu a vrchní lístečky má sklopene,jakoby lehce povadlé. Zkoušela jsem ho hnojit,ale efekt žádný. Moc pro mě znamená,nechci, aby mně umřelo. Prosím,poraďte, co s ním. Děkuji Johana Šidlová
Dobrý den, děkuji za radu. Já avokádo ale nedávno presazovala,bojím se,abych mu manipulací ještě víc neublížila. Zapomněla jsem ještě uvést,že asi před cca 2 měsíci jsem ho musela postříkat proti puklicím. A hnojivo jsem dala podle instrukcí do litrů a půl vody a cca 14 dní jím zalévala.
Ne,presazovala jsem třeba tak před rokem. Přesazení těžce nešlo,bála jsem se,že to nepřežije. Pak se mu začalo krásně dařit. Přestěhovali jsme se a i na místo,v novém bytě, zareagovalo pozitivně.potom ale přišly puklice a postřik proti nim. Ještě pak opakovaně.Hnojila jsem zhruba před měsícem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.